Setstanden: 25-19, 25-21, 25-21

Beloften: 1-2

Basis: Sara Van Exem, Chelsey Hugelier, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Julie Demeulenaere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwam in: Flore Vandepoele

Zondagsmatchen, en dit zeker na een maand zonder wedstrijdritme, zijn nooit een succes geweest in de geschiedenis van Vlamvo. Dit keer was het ook niet anders. Positieve noot op deze zondagmorgen was wel de beloftenmatch, die gewonnen werd met twee van onze U15 jongeren in de kern, die hun kans kregen door een gehavend Vlamvo met een aantal geblesseerden. De bezoekers begonnen erg zwak aan de match en stapelden vooral in het achterveld de fouten op. Ook aan het net was het enkel Maxine Deleu die scoorde. Daardoor liep de thuisploeg vlot 22-9 uit. Met een opslagreeks van Sara Van Exem en een knap scorende Leen Corneillie vocht Vlamvo nog terug tot 23-18, maar het kalf was toen reeds verdronken. De tweede set werd een nek-aan-nek race tot 21-21. Een dubieuze scheidsrechterlijke beslissing bracht verwarring in de rangen, en een sterk spelend Avelgem, waarin Tine Messelis de hoofdrol opeiste, maakte hiervan handig gebruik om 2-0 uit te lopen. Ook in de derde set was de foutenlast bij Vlamvo te groot om aanspraak te maken op de eerreddende set. Bovendien slaagde Vlamertinge er gedurende de hele wedstrijd nooit in om een ontketende Tine Messelis, die zowel vanop de servicelijn als aan het net zwaar uithaalde, voldoende af te stoppen. De zege ging dan ook oververdiend naar een sterk spelend Avelgem. Zaterdag om 18.00 u en om 19.30 u wordt de derby gespeeld in Poperinge. Supporters, allen op post want alle steun kan gebruikt worden!