Beloften: 2-1

Basis: Sara Van Exem, Chelsey Hugelier, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Ann-Sophie Vandermarliere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwam in: Julie Demeulenaere

Door het groot aantal afwezigen mochten drie van onze jeugdspeelsters opdraven bij de beloften. Ze deden het super en we konden genieten van een erg spannende voormatch, dan ook nog gewonnen door een jong en gedreven team.

Na twee nederlagen op rij was het aanvankelijk nog zoeken in de hoofdwedstrijd naar het juiste ritme en de goede drive. Dentergem haalde aanvankelijk zwaar uit vanop de servicelijn en kon ook vlot hun sterke en gestalterijke middenspeelster aanspelen. Vlamvo faalde vooral in receptie en liet ook heel wat opslagmissers noteren. De bezoekers liepen dan ook vlot 10-17 uit. Met gerichtere services, een betere receptie en verdediging, en een knap verdelende Sara Van Exem vocht Vlamertinge terug en bij 20-20 stonden de bordjes in evenwicht. In een spannend slot kon Leen Corneillie uiteindelijk met een mokerslag de set beslissen. Net het omgekeerde beeld in de tweede set, waar Vlamvo aanvankelijk 18-13 uitliep, maar door teveel opslagmissers en fouten in het achterveld de riante positie uiteindelijk nog uit handen gaf en de tweede set aan de tegenstander moest laten. De verkenningsronde was nu duidelijk voorbij en vanaf de derde set greep de thuisploeg de bezoekers stevig bij de keel. Iedereen was nu bij de les, beperkte de foutenlast, voerde de opdrachten naar behoren uit en speelde de tegenstander in twee overtuigende sets van het kastje naar de muut. Door het verlies van Zwevezele in Poperinge klimt Vlamvo op naar een mooie derde stek en kan met een goed gevoel de winterstop ingaan.