Vlamvo B – Heuvelland : 1 – 3

Vlamvo B - Heuvelland 1-3

Setstanden: 25-22, 18-25, 18-25, 11-25

Beloften : 0-3 Basis: Aicha Delbaere, Lynn Bassens, Iris Bassens, Evyne Saeremans, Nina Bassens, Elina Delbeke, Cléo De Coninck (libero)

Kwam in: Lisa Battheu

Vlamvo begon sterk aan de partij tegen het vierde geklasseerde Heuvelland, dat de laatste weken goed op dreef is. Met veel opslagdruk van o.a. Nina en Iris Bassens, knap aanvals- en blokkerend werk, kwam de thuisploeg 18-13 voor. De tegenstander vocht nog terug tot 23-22, maar een fout van de bezoekers en een mokerslag van Nina Bassens vanop de servicelijn beslisten deze spannende set in het voordeel van Vlamvo. In de tweede set ging Vlamertinge aanvankelijk op dit elan door en liep 9-6 uit. Toen Heuvelland de opslagdruk opvoerde kreeg Vlamvo het moeilijker in receptie en daardoor ook in de opbouw. Nu waren het de bezoekers die een 12-16 voorsprong opbouwden. Op karakter en met mooi volleybal kwam de thuisploeg nog terug tot 17-18, maar stapelde daarna opnieuw de fouten op in het achterveld. Met zware services, veel power aan het net en een knappe blokkering nam Heuvelland vanaf de derde set de match definitief in handen. Vlamvo maakte teveel fouten in receptie en verdediging om de tegenstander nog te bedreigen. De vierde set was er teveel aan. De ontketende bezoekers stoomden nu zonder veel weerwerk door naar verdiende matchwinst.