Setstanden: 20-25, 25-13, 15-25, 25-12, 8-15

Beloften: 3-0

Basis: Sara Van Exem, Chelsey Hugelier, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Julie Demeulenaere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwam in: Flore Vandepoele

Wedstrijd met twee gezichten, waarin Vlamvo uiteindelijk met een knappe collectieve prestatie de maat nam van de nummer twee uit de klassering. Deze zege doet des te meer deugd omdat Vlamvo door examens en blessures moest aantreden zonder de gestalterijke middenspeelster Hanne Moermans en hoekspeelster Ann-Sophie Vandermarliere. Dit gebrek aan gestalte ten opzichte van Brugge werd ruimschoots gecompenseerd door de sfeer op het terrein, het enthousiasme en de enorme gedrevenheid van de groep. Met gerichte opslagen, een sterke verdediging en blokkering en de vlot scorende Leen Corneillie liep Vlamvo uit tot 12-20. Met veel opslagdruk vocht Brugge nog terug tot 19-20. Een goede invalsbeurt van Flore Vandepoele en knap aanvalswerk van Maxine Deleu maakten een einde aan deze set. In tegenstelling tot de eerste set kreeg Vlamvo in de tweede set nooit controle op de zware servicedruk van de tegenstander. En als dat dan eens lukte geraakte Vlamvo  niet door het gestalterijke blok van de tegenstander. De setstanden zeggen trouwens genoeg over deze tweede set. Gelukkig herpakten de bezoekers zich stevig in de derde beurt. Onder impuls van een sterk serverende en knap verdelende Sara Van Exem slaagde Vlamvo er in de derde set zowel van op de hoeken, maar vooral met de knap afwerkende Chelsey Hugelier en Bet Breyne vanuit het midden, in een 10-19 voorsprong uit te bouwen; een kloof die niet meer gedicht werd. De vierde set werd er opnieuw een om zo vlug mogelijk te vergeten en Brugge serveerde in één ruk van 11-8 naar 20-8. Tot 3-1 in de beslissende set kon de thuisploeg nog de schijn ophouden, maar toen Vlamvo de opslagdruk opvoerde en iedereen haast foutloos de opdrachten uitvoerde kwam de zege op geen enkel moment nog in gevaar. Door deze onverwachte maar oververdiende zege staat Vlamvo na de heenronde op een mooie tweede stek in de klassering, met gelijk aantal punten als Brugge maar één gewonnen match meer. Zaterdag om 19 u komt Dadizele op bezoek. Vlamvo is ons nog een revanche verschuldigd voor de nederlaag op de eerste speeldag van de competitie tegen deze tegenstander.