Setstanden: 16-25,  25-21, 22-25, 22-25

Beloften: 3-0

Basis: Sara Van Exem, Chelsey Hugelier, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Julie Demeulenaere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Flore Vandepoele, Ann-Sophie Vandermarliere

Met uitzondering van de eerste set werd het een burenduel op het scherp van de snee, met veel ambiance en supporters voor beide teams. Vlamvo speelde een goede eerste set met veel opslagdruk, een goede organisatie in het achterveld met een sterk spelende Emmelie, een sterke blokkering en gevarieerd aanvalsspel, gedirigeerd door een attente Sara. Vooral Leen was moeilijk af te stoppen door de tegenstander. Vanaf de tweede set zat de thuisploeg heel wat beter in de match. Poperinge haalde zwaarder uit vanop de servicelijn, waardoor Vlamvo heel wat problemen kreeg in receptie. Bovendien veegde Poperinge in het achterveld zowat alles van het terrein. Hun gebrek aan gestalte werd ruimschoots gecompenseerd door een knappe spelverdeling en snel spel. Tot 21-21 vocht Vlamvo nog telkens terug, maar op het einde van de set werd de foutenlast bij de bezoekers te groot, waardoor Poperinge overtuigend de set won. Met de uit blessure teruggekeerde Ann-Sophie in de derde set en een sterk spelende Bet bouwde Vlamertinge vlot een 12-19 voorsprong uit. Poperinge liet niet begaan, vocht nog terug tot 19-21, maar kon toch de kloof niet meer dichten. De vierde set kende een onwaarschijnlijk verloop. De bezoekers gingen aanvankelijk nog goed mee tot 13-13. Tot Judith Van Criekinge aan de servicelijn verscheen en haar team in één ruk naar 20-13 serveerde. Bij 22-16 leek een tie-break nog moeilijk te vermijden. Een koelbloedige Maxine besliste daar anders over. Volledige foutloos en met gerichte opslagen ontregelde ze compleet het achterveld van de tegenstander. Ook Leen, Chelsey en Julie gingen de drie laatste punten niet meer in de fout en de zege, zonder puntenverlies, werd alsnog een feit. Zaterdag om 19 u mag Vlamvo, na lange tijd, nog eens thuisspelen en dat tegen één van de toppers uit onze reeks, het gestalterijke Zwevezele.