Oudegem B – Vlamvo A 3-2

Setstanden: 27-25, 25-13, 17-25, 23-25, 15-11

Basis: Isabelle Cardoen, Hanne Moermans, Leen Corneillie, Maxine Deleu, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Bauke Gering, Trude Debouck, Nelle Debouck, Julie Demeulenaere

Vlamvo is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Vlaamse beker maar kan terugblikken op een sterke en hoopgevende prestatie tegen eerstedivisieploeg Oudegem. Vlamvo begon telkens met een voorgift van vier punten en dankzij een sterke verdediging, blokkering, goede passing van Sara en sterk aanvalsspel van Leen en Isabelle, kon het team een voorsprong van 4-11 uitbouwen. De thuisploeg vocht terug en bij 17-17 stonden de bordjes gelijk. In een evenwichtig vervolg konden de bezoekers gelijke tred houden en bij 24-25 zelfs een setbal versieren. Met zware opslagdruk en een zwakke receptie van Vlamvo kon de tegenstander alsnog de set uitserveren. Met veel opslagdruk, krachtig aanvalsspel, een sneller tempo en sterker blok overklaste Oudegem in de tweede set een onmondig Vlamvo. Met veel inzet en een overtuigende collectieve prestatie domineerde Vlamertinge de derde set en liet de tegenstander op geen enkel moment in zijn eigen spel komen. De vierde set werd een ware thriller, op het einde met enkele prachtige aanvallen van Leen in ons voordeel beslist. In de belle maakte Vlamvo aanvankelijk teveel persoonlijke fouten, waardoor de tegenstander 10-6 uitliep; een kloof die onze speelsters niet meer konden dichten.