Ruddervoorde A – Vlamvo B (Beker) : 2 – 3

Ruddervoorde A - Vlamvo B 2-3

Setstanden: 22-25, 25-19, 18-25, 25-16, 5-15

Basis: Lara  Vanallemeersch, Evyne Saeremans, Nina Bassens, Elina Delbeke, Iris Bassens, Hanna Denys, Laura Melsens (libero)

Kwamen in: Lynn Bassens, Cléo De Coninck, Rhune Bondue, Lisa Battheu

Onverwachte, maar oververdiende stuntzege van ons tweede team. De thuisploeg mocht dan wel meer power in huis hebben; Vlamvo compenseerde dit meer dan behoorlijk door een zware opslagdruk, veel enthousiasme en goed samenspel. Nu waren het onze meisjes die met een voorgift van vier punten startten, wat duidelijk een mentaal voordeel geeft. Met geconcentreerd en goed spel liepen de bezoekers onmiddellijk 0-6 uit. Onze speelsters bleven het overzicht behouden en de tegenstander slaagde er op geen enkel moment in bij te benen. In de tweede set was het Ruddervoorde dat de opslagdruk opvoerde, waardoor Vlamvo veel problemen in het achterveld kende. Bovendien had de thuisploeg aan het net meer power in huis, waardoor de stand in evenwicht kwam. Vlamvo was niet aangeslagen en de derde set ging gelijk op tot 9-9. Met een sterke opslagreeks van Hanna liep Vlamvo in één ruk uit tot 9-15. Deze kloof was voldoende om tot 1-2 voorsprong uit de lopen. In de vierde set werden opnieuw teveel persoonlijke fouten gemaakt en de tegenstander maakte hiervan gebruik om een belle uit de brand te slepen. Nu was het Elina die haar team van 2-2 naar 2-11 serveerde. Een aangeslagen Ruddervoorde antwoordde hierop met opslag- en aanvalsmissers, waardoor Vlamvo met overtuigende cijfers de match mocht afsluiten. Een sterke prestatie, die in de toekomst naar meer smaakt!