Volare A - Vlamvo A 2-3

Setstanden: 25-23, 25-21, 23-25, 19-25, 9-15

Basis: Trude Debouck, Chelsey Hugelier, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Isabelle Cardoen, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Bauke Gering, Nelle Debouck

Moeizame eerste ronde van de beker tegen een gemotiveerd, enthousiast, ervaren en goed samenspelend Volare, dat aantreedt in derde provinciale. De tegenstander startte telkens met een voorgift van vier punten en met zware opslagdruk liepen ze onmiddellijk 7-0 uit. Vlamvo moest aantreden zonder de geblesseerde setter Sara, die voortreffelijk werd vervangen door nieuwkomer Trude. Door het inpassen van een nieuwe passeur en enkele jonge speelsters was de cohesie bij de bezoekers de eerste twee sets behoorlijk zoek. Bovendien maakten onze speelsters teveel persoonlijke fouten, zowel vanop de servicelijn, in het achterveld als aan het net. Dit gaf de thuisploeg vleugels en twee sets gingen verdiend naar Volare. De thuisploeg rook de zege en liep in de derde set in een mum van tijd 12-4 uit. Vlamvo besefte dat het vijf voor twaalf was en ging zich nu beter organiseren. De services werden verzorgd, er werd stukken beter verdedigd, geblokkeerd en zowel vanop de hoeken als vanuit het midden werd knap aangevallen. Bij 15-15 stonden de bordjes al in evenwicht. In een gelijkopgaande rest van de set kon Vlamertinge snel een tweepuntenkloofje uitbouwen; een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd. Nu was Vlamvo eindelijk gelanceerd, terwijl de tegenstander mentaal moest bekomen van het nipt verlies de vorige set. Meer geconcentreerd en met beter spel liet Vlamvo zijn greep op de match niet meer los en zowel in de vierde als vijfde set werd Volare in alle spelonderdelen overklast.