Setstanden: 14-25, 25-18, 25-21, 14-25, 16-14

Beloften: 1-2

Basis: Isabelle Cardoen, Hanne Moermans, Leen Corneillie, Maxine Deleu, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Julie Demeulenaere, Bauke Gering, Nelle Debouck

Na de euforie van de voorbije weken staat Vlamvo terug met beide voeten op de grond na een pijnlijke avond bij het tot nog toe puntenloze Ruiselede. De bezoekers begonnen nochtans sterk aan de partij. Dankzij zware servicedruk en een prima spelverdeling van Sara viel Vlamertinge vanop alle posities haast foutloos aan, waardoor de verdediging van de tegenstander op geen enkel moment op punt kon gesteld worden. De eerste set werd dan ook vlot binnengehaald. In de tweede en derde set veranderde het spelbeeld compleet. Een niet aangeslagen Ruiselede voerde de opslagdruk op, waardoor de bezoekers heel wat problemen kenden in het achterveld. Zowel in receptie als verdediging ging Vlamvo teveel keren zwaar onderuit. Ook blokkerend en aanvallend werd te weinig gebracht. Het duurde tot de vierde set vooraleer Vlamvo opnieuw in zijn normale spelritme kwam. Ook de inbreng van Bauke bracht wat rust in het achterveld. De bezoekers sleepten dan ook vrij gemakkelijk een belle uit de brand. Met een opslagreeks van Nelle, een goede blokkering en knap aanvalswerk liep Vlamvo daarin vlot uit tot 4-9. Tot de tegenstander opnieuw het pijnpunt van Vlamvo, de zwakke receptie, maximaal uitbuitte en met zware services zich opnieuw in de match vocht. Bij 12-12 stonden de bordjes in evenwicht. Voeg daarbij nog een te grote foutenlast van Vlamertinge aan het net en Ruiselede kon uiteindelijk verdiend de match uitserveren. Zaterdag kan Vlamvo zich thuis herpakken tegen Avelgem.