Vlamvo A – VBC Loppem 1-3

Setstanden: 23-25, 22-25, 25-23 en 24-26.

Speelden: Deleu Maxine, Moemans Hanne, Breyne Bet, Van Exem Sara, Cardoen Isabelle, Corneillie Leen. libero: Verfaille E.

Kwamen  in: Vandemarliere Ann-Sophie, Gering Bauke, Debouck Trude, Debouck Nelle, Hugelier Chelsey

Voor de West-Vlaamse beker kreeg Vlamvo de competitieleider en bekerwinnaar van vorig jaar tegenover zich.

De eerste set zette meteen de toon: een gelijk opgaande set met goed volleybal aan beide zijden, waarin Vlamvo een tussenspurt plaatste tot 19-14. Moment waarop de gestalterijke bezoekers met goede services en  vooral een goed georganiseerd blok en verdediging puntje bij puntje dichterslopen en nipt de eerste set binnenrijfden. 23-25.

Een tweede set gelijk opgaand tot money time; moment waarop de onstuitbare opposite Verhaege haar moment gekomen achtte en met niet te stoppen aanvallen en niet te passeren blok, gesteund door een enthousiast en een sterk collectief, de set afrondde naar 22-25.

Wie dacht dat Vlamvo mentaal aangeslagen zou zijn had het verkeerd voor. Met een aangepaste organisatie en goede recepties begon het tij te keren. Met als gevolg dat via goed verdeelwerk onze aanvallers gretig gebruik konden maken van de geboden kansen. Tevens gesteund door  goede services van de ingekomen speelsters konden steeds enkele puntjes voorsprong vastgehouden worden. Tegen de nooit aflatende bezoekers werd de set nog nipt binnengehaald met 25-23.

Vlamvo rook nu hun kans en via zeer goed volleybal kon er uitgelopen worden tot 24-20. Moment waarop bij Vlamvo het licht uitging en Loppem via goede services, enkele bloks en opnieuw de onstuitbare Verhaege en middenspeelster Gavaert, een onverwacht einde aan deze wedstrijd maakte. Een wedstrijd waarin vooral de kleine foutjes Vlamvo de das omdeden.