Setstanden: 25-19, 25-17, 22-25, 25-18

Beloften: 3-0

Basis: Isabelle Cardoen, Hanne Moermans, Ann-Sophie Vandermarliere, Leen Corneillie, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Trude Debouck, Chelsey Hugelier, Nelle Debouck, Bauke Gering

Dat Vlamvo veel talent, en daardoor ook heel wat wisselmogelijkheden, heeft bewijst de sterke en spannende beloftenmatch, die vlot met 3-0 cijfers gewonnen werd. In de hoofdmatch moest de thuisploeg het doen zonder Maxine Deleu, maar kon wel opnieuw rekenen op de nog wat zieke Leen Corneillie. Vlamvo haalde nooit zijn beste niveau maar dankzij een sterke blokkering en knap aanvalswerk van Isabelle Cardoen en Hanne Moermans, samen met veel opslagdruk van Sara Van Exem, Chelsey Hugelier, Nelle en Trude Debouck, haalde Vlamertinge toch vlot de eerste twee sets binnen. Een enthousiast Lendelede vocht zich in de derde set, mede door teveel fouten in het achterveld van de thuisploeg, beter in de match. Vooral de aanvalskracht van Heleen Dedullen deed Vlamvo veel pijn. Tot 22-22 kon de thuisploeg nog aanklampen, maar teveel fouten in receptie en verdediging deden ons uiteindelijk de das om. In de vierde set nam Vlamvo onmiddellijk het heft in handen, bouwde vlot een 16-9 voorsprong uit, en kwam op geen enkel moment nog in de problemen. Door het verlies van Loppem, onze tegenstander van komende zaterdag, in Zwevezele komt Vlamvo momenteel alleen aan de leiding van de klassering. Na het verlies tegen Loppem thuis voor de beker zal Vlamvo in Loppem zeker alles uit de kast halen om revanche te nemen.