Setstanden: 25-9, 25-15, 26-24

Beloften: 0-3

Basis: Ann-Sophie Vandermarliere, Hanne Moermans, Maxine Deleu, Leen Corneillie, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Isabelle Cardoen, Nelle Debouck

Met uitzondering van de derde set overklaste een goed spelend Vlamvo het zwakke Dentergem in alle spelonderdelen. Vlamvo startte furieus en zette de tegenstander in het achterveld zwaar onder druk door gericht te serveren. De tegenstander bakte er in receptie niets van, en als het al eens lukte was er aan het net een goede blokkering en een sterk aanvallende Ann-Sophie. De setstanden spreken trouwens voor zich. In de tweede set kwam Vlamvo 4-8 achter door de servicedruk van de bezoekers, maar zette daarna vlot de scheve situatie recht. Tot 17-11 in de derde set ging de thuisploeg op dit elan door. Daarna nam Vlamvo wat gas terug en werd de foutenlast een stuk groter. Dentergem profiteerde hiervan om zich in de match te werken. De tegenstander serveerde beter, waardoor Vlamertinge de fouten in receptie opstapelde. Ook vond Vlamvo blokkerend geen antwoord op het aanvalsgeweld van Vandendriessche. In een spannend slot ging het gelijk op tot 24-24. Dankzij twee goede services van Maxine kon Vlamvo gelukkig uitserveren en zonder setverlies de drie punten in huis houden. Nu mag Vlamvo enkele weken rusten, om dan op 14 januari thuis de terugronde aan te vatten en dit onmiddellijk tegen een klepper, namelijk Zwevezele.