Setstanden: 17-25, 25-21, 15-25, 25-20, 17-15

Beloften: 1-2

Basis: Ann-Sophie Vandermarliere, Hanne Moermans, Maxine Deleu, Leen Corneillie, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Nelle Debouck, Trude Debouck, Bauke Gering

Mede door het puntenverlies van Loppem en Zwevezele bleef Vlamvo achteraf vooral met het gevoel zitten een unieke kans gemist te hebben om alleen aan de leiding te komen. Aanvankelijk zag het er ook erg goed uit. De bezoekers speelden in alle spelonderdelen een haast foutloze eerste set. De opslagdruk was hoog, in het achterveld stond een stabiele libero Emmelie en zowel vanop de hoeken als vanuit het midden werd vlot gescoord, met Maxine in een glansrol. Vlamvo liep vlot 4-10 uit en kwam nooit in de problemen. In de tweede set dreef de tegenstander de opslagdruk op en kwam Brugge ook aanvallend en blokkerend beter uit de verf. Toch slaagde Vlamvo erin gelijke tred te houden tot 21-21. Daarna maakte Vlamvo teveel persoonlijke fouten, waardoor de thuisploeg de bordjes in evenwicht bracht. In de derde set herpakten de gemotiveerde bezoeksters zich stevig en met veel vechtlust gingen ze op het elan van de eerste set door. In de vierde set liep Vlamvo aanvankelijk nog 1-5 uit. Daarna pakte Brugge opnieuw zwaar uit vanop de servicelijn, waardoor Vlamertinge heel wat problemen kreeg in het achterveld. De thuisploeg daarentegen veegde zowat alles van de vloer en ook aanvallend en blokkerend ging het heel wat vlotter. Vlamvo kwam te weinig tot scoren en kon een tie-break niet vermijden. Toen Vlamvo bij 8-7 van kant wisselde hadden onze speelsters al drie opslagmissers laten noteren. Ook in het spel overklaste Brugge onze speelsters. Het liep dan ook 13-9 uit. Toen de 14-jarige Trude Debouck werd ingebracht kreeg Vlamvo een nieuwe impuls en in een helse achtervolging kwamen de bezoeksters nog terug tot 15-15. Een opslagfout van ons en een knappe aanval van de tegenstander maakten een einde aan deze spannende set. Door dit verlies is het kalf zeker nog niet verdronken en blijft de strijd aan de top spannend. Zaterdag speelt Vlamvo thuis tegen Ruiselede, het team waartegen we in de heenronde onze eerste nederlaag leden en dat dit weekend nog won tegen titelkandidaat Loppem. Het wordt dus opnieuw een zware opgave, maar het thuisvoordeel zou ons zeker moeten helpen.