Setstanden: 28-26, 21-25, 25-15, 22-25, 15-9

Beloften: 0-3

Basis: Ann-Sophie Vandermarliere, Hanne Moermans, Maxine Deleu, Leen Corneillie, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Nelle Debouck, Trude Debouck, Chelsey Hugelier

Spannende wedstrijd tussen twee enthousiaste en gedreven teams, die beiden het beste van zichzelf gaven om deze wedstrijd te winnen. Ruiselede had duidelijk een boost gekregen door vorige week te winnen tegen Loppem en ging op dit elan door. Met zware opslagdruk en veel aanvalskracht liepen de bezoekers 7-11 uit. Vlamvo kon die kleine kloof nooit dichten en bij 22-24 kreeg Ruiselede een eerste setbal. Dankzij een sterke verdediging van libero Emmelie en een goede Leen aan het net kon de thuisploeg alsnog nipt de set binnenhalen. Ruiselede was niet aangeslagen en beide teams begonnen enthousiast aan de tweede set. Tot 8-7 bleef Vlamertinge nog op voorsprong, daarna ging het gelijk op tot 21-21. Teveel persoonlijke fouten bij Vlamvo, gecombineerd met meer aanvalskracht bij de tegenstander, deden ons uiteindelijk de das om. In de derde set werd de talentvolle 14-jarige Trude Debouck ingebracht, en mede door haar stabiele prestatie zowel vanop de servicelijn, in het achterveld als aan het net, gaf dit Vlamvo vleugels. Ruiselede werd in alle spelonderdelen overklast en deze set werd met overtuigende cijfers gewonnen. Vlamvo kon deze prestatie in de vierde set niet doortrekken. Tot 21-21 kon de thuisploeg de schijn nog ophouden, maar door teveel fouten bij ons en het talent bij de bezoekers kon een tie-break niet vermeden worden. Tot 9-8 in deze laatste set bleven twee gedreven teams in elkaars kielzog. Enkele gerichte opslagen van Maxine brachten Vlamvo op 12-8; een kloof die de tegenstander niet meer kon dichten. Zondag speelt Vlamvo om 9.30 u en 11 u in Avelgem; een haalbare kaart, zij het niet dat de zondagmorgen voor Vlamvo meestal een onmogelijk uur is. Toch hebben we er alle vertrouwen in.