Vlamvo B – Bevo Roeselare D 3-0 (zonder beloften)

Setstanden : 25-15, 25-18, 27-25

Basis: Ditte Dehollander, Rhune Bondue, Nina Bassens, Elina Delbeke, Iris Bassens, Evyne Saeremans, Laura Melsens (libero)

Kwamen in: Lara Vanallemeersch, Cléo De Coninck, Lisa Battheu, Lynn Bassens

Vlamvo won uiteindelijk vlot van Bevo, dat met amper zeven speelsters de wedstrijd moest spelen en daardoor zowat geen wisselmogelijkheden had. Vlamvo haalde onmiddellijk zwaar uit vanop de servicelijn en bracht de tegenstander, die zonder libero moest spelen, zwaar in de problemen in het achterveld. Ook aan het net blokkeerde Vlamvo sterk en aanvallend was de thuisploeg duidelijk de betere. De eerste set werd met overtuigende cijfers gewonnen. In de tweede set kon de coach vier wissels doen, zonder dat dit de kwaliteit van het spel verminderde. In de derde set kende Vlamvo zijn gebruikelijke dip en de tegenstander maakte hiervan gebruik om beter te serveren en aan te vallen. Het spel werd evenwichtiger, maar toch was het Vlamvo dat bij 24-22 een eerste setbal versierde. Zware opslagdruk bij Bevo, gecombineerd met fouten in receptie bij ons, brachten de bezoekers terug tot 25-25. Een opslagfout bij Roeselare en een gerichte opslag van Ditte maakten een einde aan deze uiteindelijk weinig spannende match. Zaterdag trekt Vlamvo om 14.30 u en 16.00 u naar Diksmuide, wat opnieuw een haalbare kaart moet zijn.