Setstanden : 25-21, 17-25, 25-16, 31-29

Beloften: 2-1

Basis: Ditte Dehollander, Rhune Bondue, Hanna Denys, Elina Delbeke, Iris Bassens, Evyne Saeremans, Laura Melsens (libero)

Kwamen in: Lisa Battheu, Nina Bassens, Lara Vanallemeersch, Lynn Bassens, Bauke Gering

Zeker geen wedstrijd voor hartlijders. Wilde Vlamvo zijn tweede stek, met kans op promotie, veiligstellen dan mocht in de drie resterende wedstrijden geen punt meer weggegeven worden. In de eerste set was van enige druk weinig sprake. Vlamvo serveerde en speelde goed, terwijl de foutenlast bij de tegenstander groter was. Zonder teveel problemen won de thuisploeg die set. Meer opslagdruk bij Sint Eloois Winkel en een zwakke receptie van Vlamvo brachten de bordjes na de tweede set in evenwicht. De derde set werd opnieuw een demonstratie van een beter spelend Vlamertinge. Ook in de vierde set was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht en met goed aanvalsspel en een knappe blokkering liep de thuisploeg vlot uit tot 15-8. Daarna sputterde de motor bij Vlamvo compleet en bij 16-16 kon alles opnieuw beginnen. In een spannend slot speelde Vlamvo te vaak met vuur en het waren de bezoekers die bij 23-24 een eerste setbal versierden. In een echte thriller pleit het voor de mentale weerbaarheid van dit jonge team dat ze telkens konden terugvechten. Toch duurde het tot 30-29 voor Vlamvo zijn eerste matchbal kreeg en die met een goede aanval en daarna een service van Hanna kon verzilveren. Vlamvo kan nu een weekend bekomen, om daarna zijn laatste thuismatch af te werken tegen Dadizele.