Bredene A – Vlamvo A : 0 – 3

Bredene - Vlamvo A 0-3

Setstanden: 14-25, 15-25, 15-25

De eerste opdracht van het seizoen werd zonder problemen uitgevoerd: zonder setverlies de drie punten binnenhalen. Dat dit zonder goed volleybal gebeurde zal ook wel een stuk aan de zwakte van de tegenstand gelegen hebben. Met een opslagreeks van Sara Van Exem kwam Vlamvo in de eerste set onmiddellijk 0-5 voor. De thuisploeg bleef de fouten opstapelen en zonder veel inspanningen werd de set met overtuigende cijfers binnengehaald. Ook in de tweede set kwamen de bezoekers vlot 0-5 voor. Met veel opslagdruk vocht Bredene terug en kwam bij 8-7 zelfs op voorsprong. Vlamvo speelde inspiratieloos, te traag, stapelde in receptie en verdediging de fouten op en kwam ook aan het net weinig tot scoren. Tot 11-8 lieten de bezoekers begaan, tot de thuisploeg weer te vaak in de fout ging en Vlamvo zijn surplus aan kwaliteit demonstreerde. Zo werd ook de tweede set vlot binnengehaald. De derde set werd zowaar een kopie van de eerste en in een mum van tijd klaarde Vlamertinge de klus. Deze match mag zeker niet beschouwd worden als een waardemeter voor de rest van de competitie en wil Vlamvo zaterdag thuis tegen Waregem de drie punten in huis houden dan zal het zeker uit een ander vaatje moeten tappen. In eigen zaal en gesteund door het trouw thuispubliek hebben we er echter alle vertrouwen in.