Vlamvo A – Waregem A : 3 – 0

Vlamvo A – Waregem A 3-0

Setstanden: 26-24, 25-13, 25-20

Beloften: 2-1

In een genietbare voormatch, met veel inzet en enthousiasme gespeeld, gaven onze speelsters het goede voorbeeld en de aanzet tot een spannende hoofdmatch. En dit was zeker het geval in de eerste set. Vlamvo moest aantreden zonder de geblesseerde middenspeelster Hanne Moermans en libero Emmelie Verfaille. Deze laatste werd vervangen door Julie Demeulenaere die, ondanks de zware druk op haar schouders, een prima partij speelde. De match begon allesbehalve schitterend voor de thuisploeg. Waregem schoot aan een verschroeiend tempo uit de startblokken en daar vond Vlamvo aanvankelijk blokkerend geen antwoord op. Daardoor werd het team op alle posities met veel power bestookt en het achterveld voortdurend in problemen gebracht. De bezoekers liepen dan ook vlot 6-12 uit. Dit duurde tot Bet Breyne en Leen Corneillie aan het net kwamen en dankzij een betere blokkering en meer aanvalskracht de achterstand op 12-14 terugbrachten. Toch slaagde Vlamertinge er niet in de achterstand volledig weg te werken en het waren de bezoekers die bij 21-24 een eerste setbal versierden. Met gerichte opslagen van Maxine Deleu en een niet af te stoppen Leen Corneillie aan het net slaagde Vlamvo er in een bloedstollend slot alsnog in de set binnen te halen. Dit gaf een boost aan ons team en een mentale klap aan de tegenstander. Dit was duidelijk zichtbaar in de tweede set, waar voor Vlamvo nu plots alles lukte. De opslagdruk werd opgedreven, waardoor Waregem nu in het achterveld in de problemen kwam. Dankzij een gevarieerde spelverdeling werd zowel vanuit het midden als vanop de hoeken vlot aangevallen en in het achterveld kon Vlamvo rekenen op een sterk verdedigende Julie Demeulenaere. Tot 7-7 konden de bezoekers nog gelijke tred houden, maar daarna werd het een walk-over voor de thuisploeg. Met een sterke reeks opslagen van Sara Van Exem kon Vlamvo uiteindelijk met overtuigende cijfers afronden. Met veel opslagdruk en enthousiast spel liep Vlamertinge in de derde set aanvankelijk 17-12 uit. Een goed spelend Waregem vocht terug en nu was het Vlamvo dat vooral in verdediging de fouten opstapelde. Bij 17-17 beenden de bezoekers bij. Opnieuw waren het Bet Breyne en Leen Corneillie die aan het net  de tegenstander voortdurend in de fout dwongen. Een goed spelende Maxine Deleu mocht uiteindelijk aanvallend de partij afronden. Met een zes op zes is Vlamvo goed gestart en het hoopt ook volgende zaterdag in Gullegem deze lijn te kunnen doortrekken.