Gullegem A – Vlamvo A : 0 – 3

Gullegem A - Vlamvo A 0-3

Setstanden: 19-25, 15-25, 20-25

Beloften: 3-0

Goede collectieve prestatie van Vlamvo, dat opnieuw moest aantreden zonder middenspeelster Hanne Moermans en libero Emmelie Verfaille. Net als vorige week bleef libero Julie Demeulenaere ook nu overeind en zorgde, zowel receptioneel als verdedigend, voor heel wat stabiliteit in het achterveld. Een goed blokkerend Vlamvo liep onmiddellijk 0-3 uit. Een goed serverend Gullegem en teveel persoonlijke fouten bij Vlamvo zorgden er echter voor dat bij de eerste technische time-out de bordjes 8-5 aanwezen. Met wisselende kansen aan beide kanten van het net ging het daarna gelijk op tot 13-14, waarna een sterk aanvallende Leen Corneillie haar team liet uitlopen tot 13-17; een kloofje dat door de tegenstander niet meer overbrugd werd. Een goed serverende Nelle Debouck mocht afronden. Met aanvallen van Ann-Sophie Vandermarliere, Maxine Deleu en Bet Breyne liep Vlamvo ook in de tweede set 0-4 uit. Opnieuw vocht de thuisploeg terug tot 8-9, maar een enthousiast en gretig Vlamvo speelde daarna een versnelling hoger en won met overtuigende cijfers de tweede set. Door concentratieverlies bij aanvang van de derde set was Vlamvo tot 7-6 op achtervolgen aangewezen. Daarna kwam het verschil in talent opnieuw boven en met een rustige dominantie kwamen de bezoekers nooit meer in de problemen. De goed ingevallen Laura Frenoy mocht met een knappe aanval de match afronden. Zaterdag om 19.30 u speelt Vlamvo zijn eerste match voor de West-Vlaamse beker tegen tweedeprovincialer Beveren-Leie.