Vlamvo B – Harelbeke : 3 – 1

Vlamvo B – Harelbeke 3-1

Setstanden: 25-18, 25-20, 17-25, 25-23

Beloften: 3-0

Het jonge Vlamvo blijft met verve zijn eerste stek verdedigen en nam nu ook de maat van een bij momenten sterk spelend Harelbeke. Tot 8-8 ging het gelijk op in de eerste set. Dankzij veel opslagdruk en enthousiast, gevarieerd spel bouwde de thuisploeg daarna een kleine voorsprong uit; een kloofje dat behouden werd tot 20-18. Met een sterke opslagreeks van een goed spelende Hanna Denys werd daarna in één ruk uitgeserveerd. In de tweede set zag het er even benard uit toen een sterk serverend en blokkerend Harelbeke zomaar 12-17 uitliep. Ondertussen weten we al dat Vlamertinge mentaal een stuk weerbaarder geworden is en veelal knap kan terugvechten. Met gerichte services van Elina Delbeke en onder impuls van een haast foutloos aanvallende Nina Bassens vocht Vlamvo terug tot 21-18. Dankzij een listige legbal en een paar goede opslagen van dezelfde Nina Bassens kon de thuisploeg daarna vlot afronden. Met opslagen van Maartje Masschaele liep Vlamvo in de derde set 6-1 uit en leek een vlotte zege in de maak. Dit was echter zonder een goed spelende en vechtlustige tegenstander gerekend, die bij 7-7 de bordjes in evenwicht bracht en zelfs uitliep tot 7-11. Vlamvo bakte er daarna nog weinig van en kwam bijzonder moeilijk tot scoren. Dit keer kon de thuisploeg zich niet meer herpakken en de eerreddende set voor Harelbeke was een feit. Een geprikkeld Vlamvo herpakte zich in de derde set stevig en met gevarieerd volleybal en veel opslagdruk liep de thuisploeg uit tot 16-11. Nog gaven de bezoekers niet op en, mede door de grote foutenlast bij Vlamertinge, kwam Harelbeke bij 21-23 zelfs op voorsprong. Tijd voor een time-out, waarna de tegenstander de bal out serveerde. Met nog een knappe legbal van Ditte Dehollander en twee niet te pakken services van Hanna Denys kon Vlamvo uiteindelijk zonder puntenverlies de match uitserveren. Zondag trekt Vlamvo B naar het negende geklasseerde Deerlijk, wat een haalbare kaart moet zijn.