Zwevezele A – Vlamvo A : 1 – 3

Zwevezele A – Vlamvo A 1-3

Setstanden: 26-24, 12-25, 24-26, 25-27

Beloften: 2-1

Felbevochten maar deugddoende en erg belangrijke zege tegen rechtstreeks concurrent Zwevezele. Vlamvo moest nu aantreden zonder opposite Maxine Deleu. Ze werd op een uitstekende manier vervangen door onze youngster Trude Debouck, die op geen enkele moment onderuit ging onder de zware druk van deze intense wedstrijd. Vlamvo voelde zich wel gesteund door een talrijke schare meegereisde supporters, die voor de nodige sfeer en ambiance zorgden in de Zwevezeelse sporthal. Bij aanvang van de eerste set speelden beide teams regelmatig haasje over. De thuisploeg kon vooral rekenen op een gestalterijk blok en een vlot scorende opposite. Vlamvo zette daar een goed afwerkende Ann-Sophie Vandermarliere en een gericht serverende Leen Corneillie tegenover. Tot 13-13 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Met sterke services van Trude Debouck en een knap afwerkende Nelle Debouck kon Vlamvo daarna een kloofje slaan en bij 20-24 een eerste setbal versieren. Plots stokte bij Vlamertinge de motor compleet en een enthousiast Zwevezele maakte hiervan gebruik om alsnog uit te serveren. De bezoekers waren allerminst aangeslagen en dat coach Thierry de tegenstander grondig gescout had werd al snel duidelijk. De opslagdruk werd van bij aanvang van de tweede set opgevoerd en de zwakke recepties bij de tegenstander geviseerd. Vooral de servicereeks van Sara Van Exem was indrukwekkend, waardoor Vlamvo in één ruk naar 0-8 snelde. Een geprikkeld Vlamvo bleef daarna geconcentreerd en foutloos spelen, met overtuigende eindcijfers tot gevolg. De derde set was aanvankelijk voor de thuisploeg, die nu zelf zwaar serveerde en goed blokkeerde. Vlamvo ging te vaak onderuit in receptie en kwam ook nog moeilijk tot scoren. Het gevolg was dat deze set er bij 23-16 wel erg benard uitzag voor de bezoekers. Onder impuls van een knap afwerkende Laura Frenoy en een foutloos serverende Nelle Debouck vocht Vlamvo terug tot 23-21, maar het was de thuisploeg die bij 24-21 op setbal kwam. Bet Breyne en Trude Debouck hielden het hoofd koel en bezorgden Vlamvo setwinst en een eerste punt. Zwevezele, dat deze thuismatch zeker wilde winnen, stond nu het meest onder druk en dat uitte zich in talrijke opslagmissers bij aanvang van de vierde set. Vlamvo liep daardoor vlot uit tot 4-8. In een ware thriller bleven beide teams daarna in elkaars kielzog tot 20-20. Toen kon Vlamvo een kloofje van drie punten slaan en alles zag er opeens goed uit. Tot de coach van Zwevezele een wissel doorvoerde aan de service en de tegenstander bij 24-23 en 25-24 twee setballen kreeg. Gelukkig kon Vlamvo toen rekenen op de o zo ervaren Leen Corneillie, die met knappe aanvallen en een listige legbal haar team bij 25-26 op matchbal bracht. Een sterk blok van Vlamertinge maakte een einde aan deze spannende strijd. In deze wedstrijd moeten we zeker ook nog de goede prestatie van onze libero Julie Demeulenaere vermelden, die in soms moeilijke omstandigheden goed stand hield. Door deze zege staat Vlamvo nu alleen aan de leiding, met drie punten voorsprong op Zwevezele en nog een achterstallige match tegen Poperinge af te werken. Zaterdag om 17 u speelt Vlamvo voor de beker thuis tegen Beaphar Poperinge B, een ploeg uit derde provinciale.