Vlamvo A – VT Brugge A : 3 – 2

Vlamvo A – VT Brugge 3-2

Setstanden: 25-23, 21-25, 26-24, 22-25, 15-11

Beloften: 3-0

Het werd een lastige avond voor Vlamvo, met veel bibberen en beven, tegen een gestalterijk, goed blokkerend en aanvalskrachtig Brugge. De beloften hadden nochtans het goede voorbeeld gegeven en in een aangenaam kijkstuk namen ze vlot de maat van de tegenstander. En dat de heroptredende Emmelie Verfaille, na enkele maanden afwezigheid, haar bijdrage kon leveren in deze zege maakte ons dubbel gelukkig. Voor de hoofdploeg liep alles een stuk stroever en vooral in het achterveld liet Vlamvo heel veel steken vallen. Ook aan het net was het knokken om af en toe eens het gestalterijk blok van de bezoekers te verschalken. Brugge liep dan ook in een mum van tijd 2-8 uit. Met veel vechtlust en karakter vocht de thuisploeg terug en bij 14-14 stonden de bordjes in evenwicht. Daarna gaven beide teams elkaar geen duimbreed meer toe tot 23-23. Een opslag buiten van Brugge en een aanval van Leen Corneillie maakten gelukkig een einde aan deze set. Ook in de tweede set bleef Vlamvo aanmodderen in het achterveld en te weinig brengen aan het net. Na een 5-14 achterstand spartelde Vlamvo nog wat tegen, maar het kalf was toen al verdronken. De derde set begon hoopgevender met een opslagreeks van Sara Van Exem, waardoor de thuisploeg onmiddellijk 6-1 uitliep. Met Laura Frenoy bracht de coach ook meer gestalte en blokkerend vermogen in het midden. Tot 11-5 leek de kentering ingezet, tot Brugge de opslagdruk opvoerde en beter ging blokkeren, waardoor bij 16-16 alles opnieuw kon herbeginnen. Met de inbreng van een goed spelende Maxine Deleu en een knap serverende Nelle Debouck kwam Vlamvo uiteindelijk bij 24-21 op setbal. Met gerichte services vocht de tegenstander nog terug en bij 24-24 waren een legbal van Ann-Sophie Vandermarliere en een aanval van Bet Breyne nodig om deze set alsnog af te ronden. In de vierde set was de thuisploeg voortdurend op achtervolgen aangewezen en kon nooit echt een vuist maken tegen een verdienstelijk Brugge. Bovendien liet Vlamvo teveel opslagmissers noteren om aanspraak te kunnen maken op setwinst. In de belle startte Vlamertinge prima met een 3-0 voorsprong, maar een te grote foutenlast daarna zorgde ervoor dat Brugge 3-6 uitliep. Aangemoedigd door het thuispubliek en in een ware thriller bleven beide teams elkaars evenknie tot 10-11. Met een goede servicereeks van Nelle Debouck en knap aanvalswerk van Maxine Deleu kon Vlamertinge uiteindelijk nog vlot afronden. Het eerste punt is verloren, maar twee belangrijke punten werden ook gewonnen. Nu moeten we vooral proberen om zaterdag thuis tegen Lendelede de drie punten in eigen huis te houden. Dus, supporters op post!