Vlamvo B – Marke A : 0 – 3

Vlamvo B – Marke 0-3

Setstanden: 21-25, 28-30, 20-25

Beloften 1-2

Het jonge Vlamvo B verloor zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dit tegen rechtstreeks concurrent Marke. Waar de thuisploeg tegen de vorige toppers op kritieke momenten nog kon terugvechten, kwam het dit keer net iets te kort om het meer ervaren en gestalterijk Marke op de knieën te krijgen. Met goede services en knap aanvalswerk liep Vlamvo onmiddellijk 5-2 uit. Een sterk serverend Marke deed de Vlamertingse receptie wankelen en de tegenstander kwam terug. Daarna werd het een nek-aan-nek race tot 21-21. Op het einde kon Marke profiteren van de foutenlast, zowel in receptie als aan het net, bij Vlamertinge om de set uit te serveren. Met goed volleybal, een geringe foutenlast en veel enthousiasme liep Vlamvo in de tweede set uit tot 23-16 en leek de gelijkmaker in de maak. Ook bij een eerste setbal op 24-21 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Een block-out van Vlamvo en een nooit aflatend en ervaren Marke brachten tot ieders verbazing de stand bij 24-24 in evenwicht. Daarna kregen beide teams om beurten setbal. Een receptie- en aanvallende fout bij de thuisploeg beslisten deze set uiteindelijk in het voordeel van de tegenstander. Een gemiste kans misschien om de match te doen kantelen! In de derde set gaf Vlamvo niet op tot 16-16. Daarna kwam de thuisploeg te weinig tot scoren en ging ook te vaak receptioneel en verdedigend onderuit om nog aanspraak te maken op setwinst. Het 0-3 verlies is misschien een te zwaar verdict in verhouding tot de geleverde prestatie. Door dit verlies moet Vlamvo ook de leiding afstaan en volgt nu op 1 punt van leider Marke. Er is zeker nog geen man overboord en bovenaan de klassering staan de toppers nog dicht bijeen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een spannend vervolg van de competitie. Vlamvo moet zich nu zo snel mogelijk herpakken en zaterdag een goede prestatie neerzetten in Zwevegem.