Zedelgem A – Vlamvo A : 1 – 3

Zedelgem A - Vlamvo A 1-3

Setstanden: 14-25, 25-19, 18-25, 15-25

Beloften: 0-3

Ondanks het feit dat we een set nodeloos weggaven is de opdracht opnieuw vervuld: zonder puntenverlies de zege binnenhalen. De beloften hadden al het goede voorbeeld gegeven en in een aangenaam kijkstuk, waarin de opdrachten haast perfect werden uitgevoerd, werd de zege vlot binnengehaald. Dit gebeurde aanvankelijk ook in de hoofdmatch, waarin de opslagdruk heel hoog lag. Het begon al met een servicereeks van Trude Debouck die haar team in één ruk van 3-0 naar 3-6 serveerde. Dit gebeurde nog een tweede keer toen ze opsloeg van 13-19 naar setbal. Ondertussen bleef Vlamvo attent spelen, terwijl de tegenstander de fouten opstapelde. De set werd dan ook met overtuigende cijfers gewonnen. Waar de trainer voor gewaarschuwd had gebeurde in de tweede set. De concentratie ging verloren, de opslagdruk minderde en de thuisploeg nam te gemakkelijk de match in handen. Zedelgem dreef de opslagdruk op, minderde de foutenlast en was ook aanvallend en blokkerend de betere ploeg. Vlamvo daarentegen kwam niet meer tot opbouwen en scoren en maakte teveel persoonlijke fouten. De set ging dan ook verdiend naar de thuisploeg. In de derde set herpakte Vlamvo zich en ging vooral een stuk beter serveren. Het waren Trude Debouck en Bet Breyne die Vlamvo onmiddellijk naar 3-13 serveerden. Ondertussen kabbelde de wedstrijd inspiratieloos verder, met een hoge foutenlast aan beide kanten van het net. Toch was de hoge servicedruk voldoende om de set vlot binnen te halen. In de vierde set was het vooral Sara Van Exem die sterk serveerde en daardoor Vlamertinge, zonder hoogstaand te spelen, toch nog gemakkelijk naar matchwinst leidde. Zwevezele verliest één puntje in Wevelgem en daardoor loopt Vlamvo opnieuw drie punten uit op zijn dichtste concurrent in de rangschikking. Vlamvo heeft wel nog een inhaalmatch tegoed en deze wordt zaterdag om 19 u thuis gespeeld tegen de buren uit Poperinge. Supporters, allen op post!