Vlamvo A – Bredene A : 3 – 1

Vlamvo A – Bredene 3-1

Setstanden: 20-25, 25-16, 25-15, 25-9

Beloften: 3-0

Alhoewel tegen een erg zwakke beloftenploeg, speelden onze eigen beloften een geconcentreerde en haast foutloze partij. Daarin werd door iedereen goed geserveerd en perfect afgewerkt. De derde set lukte het ons team zelfs met 15-0 af te sluiten, en dit mede door een foutloze servicereeks van Trude Debouck. De hoofdmatch daarentegen begon in mineur. Teveel oplagmissers, receptiefouten en te zwakke afwerking aan onze kant gaven de tegenstander vleugels. Dankzij zware services en een sterke verdediging nam Bredene de eerste set onmiddellijk in eigen handen. Tot 18-18 kon Vlamvo nog aanklampen, maar moest daarna de rol lossen en de set uit handen geven. Vanaf de tweede set zat de thuisploeg beter in de match. Met een sterke opslagreeks van Bet Breyne liep Vlamvo onmiddellijk 8-2 uit. Met Emmelie Verfaille als libero liep de receptie en verdediging vanaf nu een stuk vlotter. Daardoor kon er beter opgebouwd en gevarieerder aangevallen worden, waardoor Vlamertinge nog weinig problemen kende om de set binnen te halen. Met een knap aanvallende Maxine Deleu nam de thuisploeg in de derde set bij 12-4 definitief afstand en kwam op geen enkel moment nog in de problemen. In de vierde set was de veer bij de bezoekers helemaal gebroken. Met Trude Debouck nu aan de pas en een sterke invalbeurt van Stephanie Lamoot maakte Vlamvo in een mum van tijd een einde aan deze wedstrijd. Een goed spelende Ann-Sophie Vandermarliere mocht uitserveren. Zaterdag speelt Vlamvo in Waregem, op papier zeker een haalbare kaart. Toch wordt het oppassen geblazen, want Waregem won dit weekend nog van Brugge, het enige team waartegen Vlamvo in de heenronde een punt liet liggen.