Vlamvo B – Kuurne : 3 – 0

Vlamvo B – Kuurne 3-0

Setstanden: 25-16, 25-13, 25-22

Beloften: 3-0

Vlotte zege van Vlamvo tegen een zwakke tegenstander. De beloften gaven onmiddellijk het goede voorbeeld en in een aangenaam kijkstuk namen ze vlot de maat van een zwak acterend Kuurne. Ook in de hoofdmatch werd die lijn doorgetrokken. Met een sterke opslagreeks van Hanna Denys liep Vlamvo in de eerste set vlot 7-0 uit. Dit was het sein tot een goede set, waarin voortdurend sterk geserveerd werd, goed verdedigd en zowel vanuit het midden als vanop de hoeken gevarieerd werd aangevallen. Vlamvo kwam op geen enkel moment in de problemen en haalde de set vlot binnen. Met opnieuw services van Hanna Denys liep de thuisploeg ook in de tweede set 5-0 uit. Door concentratieverlies aan onze kant beende Kuurne bij aan 5-5 en kon nog gelijke tred houden tot 12-12. Een goede opslagreeks van Nina Bassens en daarna Isabel Snick, gecombineerd met een knappe afwerking, zorgden ervoor dat de tegenstander daarna nog amper één puntje scoorde en Vlamvo met een gerust gemoed de derde set kon aanvatten. Daarin mochten drie wisselspeelsters opdraven en tot de matchbal bij 24-18 verliep alles prima. Enkele persoonlijke fouten bij ons lieten de tegenstander nog gevaarlijk dichterbij komen tot 24-22. Een aanval buiten bij Kuurne maakte een einde aan deze partij. Door de vlotte winst van Marke bij Wervik-Geluwe verandert er niets bovenaan de rangschikking. Net als ons eerste team trekt ook Vlamvo B zaterdag naar Waregem. Ook hier oppassen geblazen want in de heenronde won Vlamvo maar met 3-2 van deze tegenstander.