Diksmuide A – Vlamvo A : 1 – 3

Diksmuide A - Vlamvo A 1-3

Setstanden: 20-25, 25-23, 22-25, 16-25

Beloften: 0-3

Goede wedstrijd van onze beloften, waarin Vlamvo een rustige dominantie demonstreerde en vlot won zonder setverlies. De hoofdmatch was er een met twee gezichten. Vlamvo slaagde er niet in een constant niveau aan te houden en wisselde erg goede momenten af met periodes met een hoge foutenlast, vooral in het achterveld en qua afwerking aan het net. Met veel servicedruk van Sara Van Exem liep Vlamertinge in de eerste set onmiddellijk 0-5 uit. Een goed verdedigend en bij momenten secuur aanvallend Diksmuide vocht terug tot 7-8, maar met een sterk aanvallende Ann-Sophie Vandermarliere liepen de bezoekers uiteindelijk 8-17 uit. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Met veel opslagdruk liep Vlamvo ook in de tweede set vlot 12-19 uit. Daarna konden de bezoeksters deze opslagdruk niet aanhouden en ook in het achterveld stapelde Vlamvo, zowel in receptie als verdediging, de fouten op. Voeg daarbij nog enkele foute beslissingen in de arbitrage en dit was voldoende om de tegenstrever vleugels te geven. Met een sterke verdediging, goede services en knap aanvalswerk vocht Diksmuide zich in de match en won verdiend deze tweede set. In de derde set waren beide teams sterk aan elkaar gewaagd en tot 20-20 bleef de score in evenwicht. Bij 22-20 kwam Diksmuide zelfs op voorsprong en zag het er even benard uit voor Vlamertinge. Tot Sara Van Exem aan de servicelijn kwam en de combinatie van goed serveerwerk en een sterk blok alsnog de balans in het voordeel van Vlamvo deed overslaan. Een te hoge foutenlast bij de bezoekers bracht in de vierde set de thuisploeg nog op een 4-0 voorsprong, maar toen Vlamvo in alle spelonderdelen een tandje bijstak was de veer bij de tegenstander duidelijk gebroken. Vlamvo kon ook dit keer de drie punten mee naar huis nemen, maar een verdienstelijk Diksmuide, de ex-ploeg van onze coach, deed ons team meer dan eens op zijn grondvesten daveren. Met beide voeten stevig op de grond blijven blijft dus de boodschap. Dit zal zeker ook nodig zijn volgende zaterdag. Dan speelt ons team in Zedelgem  om 20.30 u de halve finales voor de beker van West-Vlaanderen tegen Bevo Roeselare C. Supporters, kom zeker af om ons team aan te moedigen! Bovendien doen we hier een warme oproep om ook tijdens te dag eens binnen te wippen. Vlamvo treedt immers met maar liefst vijf jeugdteams aan voor deze halve finales; een mijlpaal in de geschiedenis van onze jeugdwerking waar we terecht trots op mogen zijn.