Harelbeke A – Vlamvo B : 1 – 3

Harelbeke A – Vlamvo B 1-3

Setstanden: 25-21, 22-25, 23-25, 18-25

Beloften: 0-3

De beloften speelden een goede wedstrijd, domineerden rustig in alle spelonderdelen en kenden uiteindelijk weinig moeite met de tegenstander. Iedereen had zowat een vervolg verwacht in de hoofdmatch, maar uiteindelijk werd het nog een felbevochten zege in een eerder matige wedstrijd. Vlamvo moest wel aantreden zonder de geblesseerde setter Ditte Dehollander. Vlamvo begon onder zijn verwachte niveau aan de match. Te weinig opslagdruk, geen goede organisatie in het achterveld, blokkering niet op niveau en onvoldoende afwerking aan het net tekenden deze eerste set. Tot 21-21 liep de set nog gelijk op, maar daarna werd de foutenlast bij Vlamvo te groot, waardoor de thuisploeg de zege alsnog vlot binnenhaalde. Door deze setwinst kreeg Harelbeke vleugels en domineerde de tweede set tot 13-7. Daarna ging Vlamertinge heel wat beter spelen. Vooral de hogere opslagdruk, een betere blokkering en knap aanvalswerk van Maartje Masschaele en de ingebrachte Isabelle Snick brachten de kentering. De bezoekers vochten terug en bij 14-14 stonden de bordjes in evenwicht. Daarna bouwde de thuisploeg nog steeds een klein kloofje uit tot 21-20, maar opnieuw een sterke Maartje en Isabelle aan het net konden daarna nog vrij vlot afronden. Met goed spel en een knap aanvallende Nina Bassens controleerde Vlamvo de derde set tot 17-22. Teveel persoonlijke fouten, waaronder een paar netfouten en fouten in de verdediging, lieten de tegenstander nog gevaarlijk dichterbij komen tot 23-23. In een bloedstollend slot konden twee goede aanvallen van Iris Bassens gelukkig deze set beslissen in het voordeel van Vlamvo. In de vierde set speelde Vlamvo op hoog niveau. Er werd sterk geserveerd, er stond een goede organisatie in het achterveld, en ook blokkerend en aanvallend was het nu Vlamvo dat domineerde. De bezoekers liepen vlot 8-13 uit, maar nog steeds gaf de thuisploeg niet op en vocht terug tot 16-16. Met een haast perfect afwerkende Elina Delbeke aan het net nam Vlamvo daarna definitief afstand en kwam niet meer in de problemen. Zaterdag speelt Vlamvo B thuis tegen Deerlijk. Supporters op post!