Lendelede B – Vlamvo A : 2 – 3

Lendelede B - Vlamvo A 2-3

Setstanden: 25-21, 24-26, 26-24, 17-25, 5-15

Deze match kunnen we het best omschrijven als een typische eindeseizoenswedstrijd. Na het behalen van de titel en bekerwinst was er een duidelijke decompressie bij Vlamvo. Het jonge, gestalterijke en aanvalskrachtig Lendelede wilde in zijn laatste thusmatch nog eens het beste van zichzelf geven voor eigen publiek. Dat werd onmiddellijk duidelijk want zowel vanop de servicelijn als aan het net haalde de thuisploeg zwaar uit. Vlamvo holde de hele set voortdurend achter de feiten aan en ging vooral in receptie en verdediging onderuit. Zelfde scenario in de tweede set waar een goed spelend Lendelede vlot 15-7 uitliep. Bij 16-12 kwam de jonge Trude Debouck aan de servicelijn en kon in één ruk de kloof dichten. Toch duurde het tot 18-19 vooraleer Vlamvo in deze match voor het eerst op voorsprong kwam. Dit duurde niet lang en bij 24-20 versierde de tegenstander een eerste setbal. Met een sterk serverende Julie Demeulenaere en een vlot afwerkende Leen Corneillie kon Vlamvo nog in extremis deze set binnenhalen. Wie dacht dat Vlamvo nu het juiste ritme te pakken had kwam bedrogen uit want in een mum van tijd stond een 8-0 stand op de bordjes, iets wat wellicht dit seizoen nog nooit voorkwam. Gelukkig kon een goed serverende Sara Van Exem milderen tot 8-5. Tot 17-16 bleef Lendelede dominant in alle spelonderdelen. Daarna werd het een nek-aan-nek race tot 24-24. Twee persoonlijke fouten brachten Vlamvo op een 2-1 achterstand. De bezoekers herpakten zich stevig in de vierde set en liepen zonder al te veel tegenstand uit tot 5-11; een kloof die niet meer gedicht werd. De eerste twee punten in de tie-break waren nog voor Lendelede, maar met een sterke opslagreeks van Sara Van Exem liep Vlamvo zo maar eventjes 2-11 uit. De maturiteit bij Vlamvo won het uiteindelijk op het jeugdig enthousiasme van een goed Lendelede en onze speelsters mochten voor de zoveelste keer dit seizoen juichen. Zaterdag om 19 u wordt het seizoen thuis afgesloten tegen Zedelgem en zullen onze kampioenen er ongetwijfeld op gebrand zijn om hun trouw publiek nog eens te verwennen met een aangename wedstrijd. In de rand van deze wedstrijd ben ik ook trots te vermelden dat zaterdag maar liefst drie jeugdteams (U13 provinciaal, U13 regionaal en U15 provinciaal) kampioen speelden en dat ons tweede jeugdig seniorsteam erin slaagde kampioen Marke met 2-3 cijfers in te blikken. Van harte proficiat aan al deze speelsters!