Mechelen – Vlamvo A : 3 – 1

Mechelen - Vlamvo A 3-1

Setstanden: 25-19, 19-25, 27-25, 26-24

Beloften 1-2

Na de eerste confrontatie met het divisievolleybal zal iedereen bij Vlamvo wel met een dubbel gevoel achtergebleven zijn. Enerzijds overheerste de tevredenheid dat we gedurende de hele wedstrijd de evenknie waren van Mechelen, toch de nummer vier vorig seizoen in tweede divisie. Anderzijds ook wat ontgoocheling omdat de bezoekers op zijn minst toch een puntje in de wacht konden slepen. Mechelen maakte meteen indruk met veel oplagdruk, gevarieerd aanvalsspel en een stabiele receptie en verdediging. Vlamvo was erg gemotiveerd en kon gelijke tred houden tot 9-9. Toen de thuisploeg de opslagdruk opvoerde kreeg Vlamvo het moeilijk in het achterveld en   Mechelen liep 18-13 uit. Vlamertinge vocht nog terug tot 20-18, maar meer zat er niet in. In de tweede set ging de tegenstander aanvankelijk op zijn elan door en liep 5-1 uit. Het duurde tot 15-15 vooraleer Vlamvo kon bijbenen. Dankzij een goede blokkering, veel opslagdruk en gevarieerd aanvalsspel konden de bezoekers daarna vlot afstand nemen. De derde set werd een nek-aan-nek race met wisselende kansen aan beide kanten van het net. Toch was het Vlamvo dat bij 23-24 een eerste setbal versierde, maar die niet kon verzilveren. Bij 24-25 kregen onze speelsters een tweede kans, maar met een listige legbal kwam de tegenstander opnieuw in de wedstrijd. Met een foute receptie en een aanval out liet Vlamvo de kans op een eerste puntje liggen. De kopjes gingen niet naar beneden en met nieuwe moed begon Vlamvo aan de vierde set. Tot 10-10 gaven beiden elkaar geen duimbreed toe. Tot Vlamvo met veel opslagdruk en knap aanvalswerk kon uitlopen tot 11-15. Toen de bezoekers de fouten opstapelden in het achterveld ging het in één ruk naar 16-15. Tot 16-18 zag het er nog goed uit voor Vlamvo, maar tot de matchbal bij 24-21 domineerde de thuisploeg daarna het gebeuren. Nog gaven de bezoekers zich niet gewonnen en vochten terug tot 24-24. Door de zware servicedruk bij de tegenstander moest Vlamvo zich uiteindelijk toch nipt gewonnen geven. Na een aangename wedstrijd met veel inzet en enthousiasme mocht Vlamvo met opgeheven hoofd het terrein verlaten en mag zeker met vertrouwen uitkijken naar de ontmoeting van volgende zaterdag thuis tegen Asterix AVO Beveren B. Let wel: de voormatch wordt gespeeld om 18.30 u en de hoofdmatch om 20 u (en niet om 17.30 u en 19 u zoals de vorige jaren). Supporters, wees allen op post!