Vlamvo A – Asterix AVO Beveren B : 3 – 0

Vlamvo A – Asterix AVO Beveren B 3-0

Setstanden: 25-22, 25-16, 25-23

Beloften 2-1

Veel volk, DJ Benny in vorm en erg gemotiveerde speelsters, die erop gebrand waren om hun eerste thuismatch in divisie binnen te halen; alles was aanwezig om er een sfeervolle avond van te maken. Met prima services van Sara Van Exem en Bet Breyne en knap aanvalswerk van Trude Debouck en Hanne Moermans liep Vlamvo vlot 8-2 uit. Daarna stokte het vooral in receptie en verdediging bij de thuisploeg, waardoor  de bezoekers terugvochten tot 13-12. Een opslagreeks van Maxine Deleu, een sterke blokkering en gevarieerd aanvalswerk deden ons uitlopen tot een veilige 20-13. Toch gaf Beveren niet op en met strakke opslagen kwamen ze zowaar terug tot 22-21. Een goede opslag van Hanne Moermans en een paar rake aanvallen van Laura Frenoy maakten gelukkig een einde aan deze set. De tweede set was de beste. Vlamvo serveerde sterk, waardoor de tegenstander heel wat problemen kende in het achterveld. Aan het net werd goed geblokkeerd en gevarieerd aangevallen zodat Vlamertinge zonder veel moeite de set binnenhaalde. Een sterk serverend en blokkerend Beveren liep in de derde set onmiddellijk 2-5 uit. Tot 13-14 bleef het jonge maar gestalterijke Beveren voortdurend op voorsprong. Dit was niet in de eerste plaats de verdienste van de tegenstander maar wel het gevolg van de wel erg zwakke receptie van de thuisploeg, die de strakke opslagen van Beveren maar moeilijk onder controle kreeg. Aan 14-14 beende Vlamvo bij. De rest van de set werd een echte thriller met veel fouten aan beide kanten van het net. Bij 22-23 zag het er even benard uit voor de thuisploeg. Net op tijd maakten de bezoekers een opslagfout en met een goede service van Sara Van Exem en een mokerslag van onze youngster Trude Debouck kon Vlamvo verdiend en zonder setverlies de drie punten in huis houden. Er is zeker nog werk aan de winkel, maar na de goede prestatie van vorige week en de eerste thuiszege mogen we zeker hoopvol uitkijken naar de rest van ons verhaal in divisie. De wedstrijd van volgende zaterdag in Wingene werd verplaatst, waardoor Vlamvo A volgend weekend vrij is.