Vlamvo B – Zwevegem A : 3 – 0

Vlamvo B – Zwevegem 3-0

Setstanden: 25-14, 25-17, 25-23

Beloften: 2-1

Vlamvo heeft zijn start in tweede provinciale niet gemist en met twee zeges op rij prijken we nog steeds mee aan de top van de klassering. Met goede opslagreeksen van Ditte Dehollander, Maartje Masschaele en daarna Hanna Denys, gepaard met veel geklungel aan de overzijde van het net, liep de thuisploeg vlot uit tot 20-11. Aanvallend was het vooral Isabel Snick, dit seizoen spelend op de opposite positie, die indruk maakte. De tegenstander probeerde nog met een paar time-outs de toestand te keren, maar ook dit bracht geen soelaas. Met goede opslagen en een zwakke receptie bij Vlamvo kon Zwevegem in de tweede set op voorsprong blijven tot 5-6. Toen Vlamvo de opslagdruk opnieuw opvoerde en zowel vanop de hoeken als vanuit het midden gevarieerd ging aanvallen was opnieuw het liedje snel uitgezongen bij de tegenstander. Maar Vlamvo B zou Vlamvo B niet zijn als het in de derde set de teugels niet loste en zich in de problemen werkte. Enkel Maartje Masschaele haalde in deze set haar normale niveau en presteerde zowel serverend als aanvallend goed. Voor de rest was het allemaal iets minder, waardoor de bezoekers zich in de match werkten. Het duurde zelfs tot 15-15 vooraleer Vlamvo voor het eerst bijbeende. Tot 23-23 bleef het daarna een nek-aan-nek race. Gelukkig maakten een goede service van Elina Delbeke en een knappe aanval van Iris Bassens een einde aan de match. De buit was zonder setverlies binnen en dit Vlamvo verdient zonder twijfel zijn stek in tweede provinciale. We kijken vol vertrouwen uit naar de volgende wedstrijden, te beginnen volgende zaterdag in Ingelmunster.