Vlamvo C – Poperinge C : 3 – 0

Vlamvo C – Beaphar Poperinge C 3-0

Setstanden: 25-16, 25-23, 25-21

Beloften 2-1

Met enkele versterkingen vanuit onze U17 provinciaal van vorig seizoen doet Vlamvo C het momenteel stukken beter dan vorig seizoen en won nu al twee van zijn drie matchen. Ook nu begonnen de speelsters geconcentreerd aan de match. Met zware services, knap verdeelwerk en aan het net gevarieerd aanvalsspel speelde Vlamvo een haast perfecte eerste set. Vooral Ilona Callemein maakte zowel vanop de opslaglijn als in het midden indruk. Bij 24-10 versierde Vlamvo dan ook een eerste setbal. Poperinge gaf nog steeds niet op en door de fouten van de thuisploeg in het achterveld kwam de tegenstander nog terug tot 24-16. Toen vond Vlamvo het welletjes en maakte vlot uit. Vanaf de tweede set kon de coach al enkele wissels doorvoeren. Met veel opslagdruk en goed spel bleef Vlamvo ook nu vlot op voorsprong, zij het dat de kloof nooit zo groot werd als in de eerste set. Bij 24-21 kwam dan ook de eerste setbal, die Vlamertinge niet kon verzilveren. Ook nu beten de bezoekers van zich af en kwamen terug tot 24-23. Met een opslag van Beaphar in het net kwam evenwel een einde aan deze set. Poperinge gaf nog niet op en kwam in de derde set 1-5 voor. Met opnieuw opslagen van Ilona vocht Vlamvo terug. Toch duurde het tot 13-13 vooraleer de thuisploeg kon bijbenen. Het surplus aan talent bij Vlamvo kwam al snel weer boven en zonder problemen werd de match afgerond. Volgende zaterdag speelt Vlamvo C in Heuvelland, wat zeker een haalbare kaart moet zijn.