Lennik – Vlamvo A : 3 – 1

Lennik – Vlamvo A 3-1

Setstanden: 25-19, 25-12, 23-25, 25-16

Beloften: 3-0

Een topteam met veel gestalte, een enorme servicedruk, veel power en prima verdediging : dat is de omschrijving van het Lennik, een ploeg die ongetwijfeld zal meestrijden voor de prijzen, waarop Vlamvo in zijn vijfde match in divisie op botste. Het verschil in talent was bij de beloften al duidelijk zichtbaar. Dit manifesteerde zich ook in de hoofdmatch waar de thuisploeg, met zware opslagdruk, onmiddellijk 7-1 en 16-10 uitliep. Vlamvo probeerde af en toe terug te vechten, maar het bleef bij wat schuchtere pogingen. Lennik, met enkele speelsters die ervaring opdeden in de Liga A en B, kwam op geen enkel moment onder druk te staan. In de tweede set ging het van kwaad naar erger. De thuisploeg bleef met moordende services de Vlamertingse receptie onder druk zetten. Vlamvo slaagde er op geen enkel moment in de organisatie in het achterveld op peil te stellen en de bezoekers gingen roemloos onderuit. De tegenstander kon in de derde set die zware servicedruk niet aanhouden, en Vlamvo maakte daarvan gebruik om wat vertrouwen te tanken, vooral in receptie en verdediging. Voor het eerst konden we spreken van een evenwichtige set en Vlamvo kwam bij 5-6 voor het eerst in match op voorsprong. Vlamvo bundelde de krachten en, aangemoedigd door de supporters, zetten de bezoekers, zowel vanop de servicelijn als aanvallend en verdedigend, collectief een degelijke prestatie neer. De felbevochten setzege ging dan ook verdiend naar Vlamertinge. De thuisploeg was allerminst onder de indruk en voerde in de vierde set de opslagdruk opnieuw op. Vlamvo kon nu geen vuist meer maken en moest in alle spelonderdelen de wet van de sterkste ondergaan. Vlamvo zakt naar de achtste stek in de klassering en speelt zaterdag om 18u30 en 20u tegen Lokeren, een team met hetzelfde aantal punten als Vlameringe. Supporters, allen op post!