Vlamvo A – Lubbeek Leuven : 1 – 3

Vlamvo A – Lubbeek Leuven 1-3

Setstanden: 26-24, 21-25, 13-25, 17-25

Beloften 1-2

Tegen een vinnig, nochtans niet zo gestalterijk Lubbeek Leuven, kon Vlamvo thuis niet stunten. Vlamvo begon enthousiast en geconcentreerd aan de partij en met opslagdruk en gevarieerd aanvalsspel kon de thuisploeg gelijke tred houden met de tegenstander. Daarbij werden we wel ontegensprekelijk geholpen door de vele opslagmissers van de bezoekers. Het was dan ook Lubbeek Leuven dat bij 22-24 het eerst op setbal kwam. Vlamvo gaf niet op en in een spannend slot beenden ze bij aan 24-24. Met een sterke Trude Debouck aan de service en een foutloos aanvallende Hanne Moermans kon de thuisploeg gelukkig afronden. Ook in de tweede set bleef Lubbeek Leuven de opslagmissers opstapelen en dat liet Vlamvo toe de stand in evenwicht te houden tot 20-20. Toen de opslagdruk bij Vlamvo minderde en Lubbeek Leuven zowel serverend als aanvallend beter ging presteren kon de tegenstander alsnog de set vlot afronden. Vanaf de derde set kon Lubbeek Leuven de foutenlast beperken en kwam het surplus aan kwaliteit duidelijk naar boven. De bezoekers serveerden nu meer gericht, waardoor Vlamvo heel wat problemen kreeg in het achterveld en niet meer vlot tot opbouwen en scoren kwam. De tegenstander daarentegen kreeg vleugels en overklaste Vlamertinge in alle spelonderdelen. De kopjes gingen nu al snel naar beneden bij Vlamvo en dat manifesteerde zich ook in de vierde set toen de bezoekers 10-16 uitliepen. Met enkele knappe aanvallen van Maxine Deleu kon de thuisploeg nog eventjes een vuist maken, maar echt dreigen zat er niet meer in. De winst ging verdiend naar Lubbeek Leuven en Vlamvo krijgt nu een weekend vrij, om de week daarna naar Wingene te trekken.