Vlamvo B – Lendelede B : 1 – 3

Beker van West-Vlaanderen

Vlamvo B – Lendelede B 1-3

Setstanden: 17-25, 15-25, 25-23, 22-25

De gestalterijke en aanvalskrachtiger eersteprovincialer bleek uiteindelijk een maatje te groot voor onze bij momenten goed verdedigende tweedeprovincialer. Doordat Vlamvo een reeks lager speelt mocht het wel telkens met een voorgift van twee punten starten.Vlamvo begon goed aan de partij en met veel opslagdruk liep de thuisploeg uit tot 6-2. Bij 8-8 beenden de bezoekers toch bij. Met collectief goed spel kon Vlamvo nog gelijke tred houden tot 12-12, maar daarna nam Lendelede het commando over met sneller spel, veel opslagdruk, een goede blokkering en vooral een sterk middencompartiment. De set ging dan ook oververdiend naar de bezoekers. Met een opslagreeks van Maartje Masschaele bouwde Vlamvo in de tweede set onmiddellijk een 6-0 voorsprong op. Het surplus aan klasse kwam al snel opnieuw boven bij de tegenstander en bij 10-10 stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Net als in de eerste set kon Vlamvo ook nu geen vuist meer maken en de stand stond al vlug op 0-2. Met Nina Bassens en Lisa Frans in de basis kon Vlamvo in de derde set de rug rechten. Met een sterk serverende Lisa Frans en Maartje Masschaele en Nina Bassens als afwerkers van dienst kon Vlamvo nu een kloof uitdiepen van maar liefst 11-0. Een enthousiast en collectief sterk spelend Vlamvo bleef overtuigen en kwam bij 24-18 op setbal. Lendelede gaf zich nog niet gewonnen, vocht terug maar bleef uiteindelijk stranden op twee puntjes. In de vierde set liet de tegenstander zich niet meer in de luren leggen en liep onmiddellijk 9-15 uit. Een moedig Vlamvo vocht terug en beende bij 17-17 zelfs bij. In een spannend slot moest de thuisploeg zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Het bekeravontuur is voorbij voor Vlamvo, maar onze jonge speelsters kunnen met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Volgende zondag speelt Vlamvo B om 18 u in Dentergem.