Vlamvo A – Bissegem A : 3 – 1

Beker Nationaal en Divisie

Vlamvo A – Bissegem A 3-1

Setstanden: 25-22, 25-23, 20-25, 25-19

Bissegem, de nummer vier uit eerste divisie maar dat, volgens de meegereisde supporters, de laatste weken wat in een dip zit. Vlamvo, de nummer negen uit tweede divisie, dat vorige week een mentale boost kreeg door de knappe zege in Ternat en erg gretig was om nog eens te stunten voor eigen publiek. Voeg daarbij nog DJ Benny in vorm en veel sfeer in de zaal en alles was aanwezig om er een aangename volleybalavond van te maken. Vlamvo startte zonder complexen aan de partij, terwijl de tegenstander, met drie ex-Vlamvospeelsters in de rangen, erg zenuwachtig acteerde. In tegenstelling tot sommige vorige matchen hield Vlamvo dit keer goed stand in receptie en verdediging, waardoor er vlot kon opgebouwd worden en gevarieerd aangevallen. Op de hoeken scoorden Ann-Sophie Vandermarliere en Trude Debouck vlot, terwijl in het midden Hanne Moermans en Laura Frenoy zowel blokkerend als aanvallend moeilijk af te stoppen waren. De thuisploeg liep dan ook 22-14 uit. Toen Bissegem de servicedruk opvoerde kreeg Vlamvo het moeilijk in het achterveld en de bezoekers vochten zich terug in de match tot 23-22. Een legbal van Ann-Sophie Vandermarliere en een sterke blokkering van Vlamertinge maakten gelukkig een einde aan deze set. In de tweede set zat Bissegem een stuk beter in de match en bleef tot 17-18 constant op voorsprong. Met een sterke Hanne Moermans aan het net kon Vlamvo bij 21-21 bijbenen. Met een service van Nelle Debouck, een legbal van Ann-Sophie Vandermarliere en een goede blokkering versierde Vlamvo bij 24-22 een eerste setbal. Na een niet te stoppen aanval sloeg Bissegem de service out en ging de tweede set met het kleinste verschil naar de thuisploeg. In de derde set gaven beide teams tot 17-17 elkaar geen duimbreed toe. Veel servicedruk, gecombineerd met een stevige blokkering bij de bezoekers, deed Vlamvo daarna wankelen. Vlamertinge kreeg geen bal meer tegen de grond en de eerreddende set ging verdiend naar de tegenstander. Tot 10-7 in de vierde set domineerde Vlamvo met collectief sterk spel het gebeuren. Tot Bissegem aanvallend wat beter ging presteren en Vlamvo minder vlot tot scoren kwam. In een ware thriller ging het daarna gelijk op tot 18-18. Bij 19-18 kwam Nelle Debouck aan de service en serveerde haar team in één ruk naar 23-18. Deze kloof was voldoende en na een loeier van Trude Debouck en een gerichte opslag van Sara Van Exem mocht Vlamvo juichen. In de volgende ronde wacht ons Bevo Roeselare, een Liga B ploeg van een totaal ander kaliber. Deze zege zal echter deugd gedaan hebben met het oog op de moeilijke verplaatsing van komende zondag naar Torhout B. Vlamvo speelt dan om 13u30 en 15u.