Vlamvo A – Bouwel : 2 – 3

Vlamvo A – Bouwel 2-3

Setstanden: 21-25, 27-25, 14-25, 25-16, 13-15

Beloften: 2-1

Na de mindere periode van de voorbije weken zagen we dit keer een veel gretiger Vlamvo aan het werk, bereid van zich af te bijten en het publiek te verwennen met een aardig potje volleybal. De beloften gaven al het goede voorbeeld en met veel inzet en knap volleybal namen ze de maat van een van de betere beloftenteams van de reeks. Tegen de nummer vier uit tweede divisie nam de hoofdploeg geen al te beste start, en dit is dan nog zacht uitgedrukt. Met veel opslagdruk bestookte de tegenstander onmiddellijk onze al zwakke receptie en in een mum van tijd wezen de bordjes 1-10 en 7-15. Ook aan het net kon ons team daar weinig of niets tegenoverstellen. Dat veranderde toen Hanne Moermans aan het net verscheen en zij haar team op sleeptouw nam in een heuse inhaalbeweging. Bij 18-18 kwam de thuisploeg zelfs langszij. Toen de bezoekers daarna opnieuw de opslagdruk opdreven en de Vlamertingse receptie teisterden was ons liedje al snel uitgezongen en kon Bouwel uitserveren. Vlamvo voelde dat er meer inzat tegen deze tegenstander en nam in de tweede set onmiddellijk het voortouw. Iedereen ging voluit en Vlamvo bouwde vlot een 16-7 voorsprong uit. Toen Vlamertinge daarna de persoonlijke fouten opstapelde maakte de tegenstander daarvan gebruik om terug te vechten en bij 22-22 zelfs bij te benen. In een echte thriller versierde Bouwel bij 23-24 een eerste setbal. Met twee goede aanvallen van Hanne Moermans en een gerichte service van Maxine Deleu kon Vlamvo gelukkig nog de set binnenhalen. Na de compressie de decompressie zeker, want in de derde set lukte niets nog bij Vlamvo. Opnieuw liep Bouwel onmiddellijk 1-8 uit en de kopjes gingen al snel naar beneden bij onze speelsters. De bezoekers overtroffen ons in alle spelonderdelen en Vlamvo kon op geen enkel moment een vuist maken. Totaal ander spelbeeld in de vierde set waar Vlamvo nu wel het heft in eigen handen nam en fel van zich afbeet. Iedereen nam zijn eigen verantwoordelijkheid en collectief werd een van de betere sets van het seizoen neergezet. Ook de dubbele wissel rendeerde en nu was het Bouwel dat van het kastje naar de muur gespeeld werd. Een belangrijk punt was binnen en Vlamvo mocht zich opmaken voor de tie-break. Daarin kon Bouwel al vlug een tweepuntenkloofje slaan en liet dit niet meer los tot 11-14. Twee knappe aanvallen van Maxine Deleu brachten ons op 13-14 en maakten het einde nog superspannend. Toen de laatste aanval buiten ging was iedereen wat ontgoochteld, maar besefte ook dat Vlamvo een goede prestatie had neergezet. Kunnen we die positieve lijn de volgende weken doortrekken, dan wachten ons nog mooie tijden met dit team. Zaterdag krijgen we al een kans, want dan trekken we naar Ternat.