Vlamvo A – Lokeren A : 0 – 3

Vlamvo A – Lokeren A 0-3

Setstanden: 20-25, 23-25, 23-25

Beloften: 1-2

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie volleybalavond van te maken: veel volk, veel ambiance en twee teams die de punten nodig hadden en er voluit voor zouden gaan. Vlamvo begon geconcentreerd aan de partij en met goede services en een vlot scorende Hanne Moermans aan het net liep de thuisploeg onmiddellijk 6-2 uit. Lokeren liet niet begaan, voerde de eigen opslagdruk op en teisterde zo de al wankele Vlamertingse receptie en verdediging. Bij 7-7 stonden de bordjes al in evenwicht. De tegenstander ging op dit elan door, bleef constant op voorsprong en Vlamvo liet zich te gemakkelijk naar de slachtbank leiden. In de tweede set gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe tot 12-12. Enkele fouten in receptie en verdediging lieten de bezoekers opnieuw toe uit te lopen tot 14-18. Dankzij de dubbele wissel en een goede Hanne Moermans en Laura Frenoy aan het net slaagde Vlamvo er toch in bij te benen aan 22-22 en zelfs uit te lopen tot 23-22. Jammer genoeg maakten drie fouten in verdediging een einde aan deze spannende set. Vlamvo gaf zich niet gewonnen en beet fel van zich af in de derde set. Met een collectief gave prestatie liep de thuisploeg zelfs uit tot 23-18 en leek de set al binnen. Tot de computer daar anders over besliste. Onze coach wilde de dubbele wissel reglementair ongedaan maken, terwijl de computer aangaf dat de zes wissels al gebruikt waren. Van de ontstane commotie maakte Lokeren gebruik om alsnog de match uit te serveren. Vlamvo dient klacht in en het blijft nu afwachten op het antwoord. Zaterdag speelt Vlamvo om 18u30 en 20 u opnieuw thuis en nu tegen Bouwel.