Competitie

Vlamvo B – Langemark A 2-3

Setstanden: 25-18, 25-18, 13-25, 19-25, 10-15

Beloften: 1-2

Een derby waarnaar beide teams uitgekeken hadden en dit was duidelijk te merken bij aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen acteerden zenuwachtig en lieten zich vooral opmerken door de vele opslagmissers aan beide kanten van het net. Eens Vlamvo onder stoom kwam was er twee sets geen houden meer aan. De opslagdruk werd hoog gehouden en met een goede Rhune Bondue als libero werd er ook knap gepresteerd in het achterveld. Aanvallend waren het vooral Elina Delbeke in het midden en Maartje Masschaele en Isabelle Snick op de hoeken die moeilijk af te stoppen waren. Na de eerste twee sets zag het er dan ook naar uit dat dit een vlotte overwinning zou worden voor de thuisploeg. Temeer daar iedereen zo graag deze zege wou binnenhalen. Maar deze wil was ook duidelijk aanwezig bij de tegenstander, die zich niet zomaar naar de slachtbank zou laten leiden. Een zowel aanvallende als blokkerende sterke Lauren De Naer nam haar team vanaf de derde set op sleeptouw en liet haar greep niet meer los op de wedstrijd. In de derde set stapelde Vlamvo de fouten op in het achterveld, terwijl het aanvallend niet meer voorbij het sterk blok van de tegenstander geraakte. Niets lukte nog in deze set en Vlamvo liet dan ook al vlug de kopjes naar beneden gaan. In de vierde set ging het nog gelijk op tot 14-14, maar een aanvalskrachtiger en gestalterijker Langemark nam daarna opnieuw de touwtjes in handen. Een tie-break was niet meer te vermijden. Met een sterke blokkerting liepen de bezoekers daarin onmiddellijk 0-6 uit. Deze kloof was voldoende voor Langemark om zonder problemen de partij uit te spelen en verdiend de zege binnen te halen. Door deze nederlaag moet Vlamvo de leidersplaats afstaan aan Wevelgem, dat nu één puntje voorsprong telt. Zaterdag volgt opnieuw een moeilijke verplaatsing naar de nummer vier Wielsbeke. Er wordt gespeeld om 18u30 en 20u.