Vlamvo B – Lendelede C : 3 – 1

Vlamvo B – Lendelede C 3-1

Setstanden: 20-25, 25-22, 26-24, 25-21

Beloften: 2-1

Zeker geen grootse prestatie van Vlamvo B; daarvoor werden onze speelsters op teveel slordigheden betrapt. Wel een erg spannend en aangenaam kijkstuk tegen een erg jonge, maar wel talentvolle tegenstander. De thuisploeg werd in de eerste set onmiddellijk overdonderd door het opslaggeweld van de tegenstander en ging te vaak onderuit in receptie en verdediging. Lendelede liep zo uit tot 9-18; een kloof die niet meer overbrugd werd. Vanaf de tweede set kwam Vlamvo heel wat beter voor de dag. Met een collectief knappe prestatie, met meer opslagdruk en gevarieerd aanvalswerk, kon Vlamvo gedurende de hele set een klein kloofje uitbouwen en gaf dit nooit uit handen. De derde set was de spannendste. De thuisploeg ging aanvankelijk op het elan van de tweede set door en bleef constant op voorsprong tot 14-13. Een niet aflatend Lendelede vocht, ondanks de vele opslagmissers, nog terug en kwam bij 19-20 voor het eerst op voorsprong. Bij 22-24 versierde de tegenstander een eerste setbal en zag het er even benard uit voor Vlamvo. Gelukkig hielden onze speelsters het hoofd koel en met een knap blok en goede services van Nina Bassens kon Vlamvo alsnog uitserveren. In de vierde set bleef het jonge Lendelede nog op voorsprong tot 12-13, maar maakte daarna iets teveel foutjes om een goed spelend Vlamvo alsnog te bedreigen. Drie punten en een knappe gedeelde eerste plaats zijn de beloning voor onze speelsters, die hun stek in tweede provinciale meer dan waard zijn. De match van zaterdag tegen Langemark wordt verplaatst naar zondag 25 november. Er wordt dan gespeeld om 13u en 14u30.