Vlamvo A - Wingene 2-3

Setstanden: 19-25, 25-20, 25-23, 20-25, 9-15

Basis: Sara Van Exem, Hanne Moermans, Leen Corneillie, Bet Breyne, Maxine Deleu, Ann-Sophie Vandermarliere, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Marieke Heens, Julie Demeulenaere

Voor Vlamvo stopt hier het bekeravontuur na een match met twee gezichten tegen één van de sterkste teams uit onze reeks. In de eerste set kon de thuisploeg nog gelijke tred houden tot 8-8. Door de zware opslagdruk van de tegenstander kreeg Vlamvo daarna teveel problemen in het achterveld en ook op de vele legballen werd nooit een voldoende antwoord gevonden. Wingene spurtte dan ook zonder veel tegenstand naar setwinst. In de tweede set kreeg Vlamvo de receptie beter onder controle en nu werd het een nek-aan-nek race tot 19-19. Dankzij een sterke blokkering en een foutloos afwerkende Leen Corneillie nam de thuisploeg daarna vlot afstand. Met de knap afwerkende Hanne Moermans en Leen Corneillie en daarnaast sterk weerwerk van de bezoekers werd de derde set een echte thriller. Weer was het Vlamvo dat aan het langste eind trok, zij het nu met het kleinste verschil. Tot 15-15 had Vlamvo in de vierde set nog alles onder controle, tot aan de overkant de passeur aan de servicelijn verscheen en haar ploeg in één ruk naar 15-22 serveerde; een kloof die niet meer kon overbrugd worden. In de tie-break werd de thuisploeg compleet weggespeeld door een sterk serverend en aanvallend Wingene. Zaterdag om 16 u speelt Vlamvo in Zedelgem, opnieuw één van de toppers uit de reeks.