Setstanden: 25-27, 20-25, 21-25

Beloften: 1-2

Basis: Ann-Sophie Vandermarliere, Nelle Debouck, Maxine Deleu, Leen Corneillie, Sara Van Exem, Bet Breyne, Emmelie Verfaille (libero)

Kwamen in: Trude Debouck, Hanne Moermans, Julie Demeulenaere

Met het vroege wedstrijduur op zondag en de vernedering van vorig seizoen in het achterhoofd begon Vlamvo erg gefocust aan de partij. Met een prima Leen in de aanval liepen de bezoekers vlot 1-5 uit. Op karakter vocht een enthousiaste thuisploeg terug en kwam bij 14-13 eenmalig op voorsprong. In een spannend vervolg hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar het was Vlamertinge dat bij 22-24 een eerste setbal versierde. De tegenstander liet niet begaan en bij 25-25 kon alles opnieuw beginnen. Gelukkig was er weer een sublieme Leen om de set af te ronden. Met een gevarieerde spelverdeling van Sara en knap aanvallend en blokkerend werk van Hanne, Leen en Ann-Sophie bouwde Vlamvo in de tweede set al gauw een 10-17 voorsprong uit. Gelukkig was de kloof voldoende, want met knap serveer- en aanvalswerk naderde de thuisploeg nog tot 15-18. Toen de bezoekers een tandje bijstaken en de foutenlast beperkten, brak de veer bij Avelgem. Aanvankelijk hield de thuisploeg in de derde set nog gelijke tred tot 7-7. Het surplus aan servicedruk, blokkerend- en aanvalsvermogen bij Vlamvo gaf uiteindelijk de doorslag en zonder setverlies mocht Vlamertinge oververdiend de drie punten mee naar huis nemen. Volgend weekend is Vlamvo vrij (beker van België), om de week nadien uit te kijken naar het thuisduel tegen de buren uit Poperinge.