Bredene A – Vlamvo A : 0 – 3

Beker van West-Vlaanderen

Bredene A - Vlamvo A 0-3

Setstanden: 14-25, 13-25, 21-25

Vlotte zege van Vlamvo tegen een zwak Bredene, dat amper met acht speelsters aantrad. Met veel opslagdruk en gevarieerd aanvalsspel grepen de bezoekers de thuisploeg onmiddellijk bij de keel en liepen, zonder ooit het beste niveau te halen, zonder problemen 5-12 uit. Bredene kende vooral veel problemen in het achterveld en brachten haast niets terug. Zo kabbelde de set verder naar overtuigende setwinst. Aanvankelijk voerde Bredene in de tweede set de opslagdruk op, waardoor Vlamvo nu wat meer in de fout ging. Zo kon de thuisploeg gelijke tred houden tot 10-10. Daarna vond Vlamertinge het welletjes, speelde wat geconcentreerder en liep uit tot 13-19. Met een goede Trude Debouck aan de service werd daarna in één ruk uitgeserveerd naar setwinst. In de derde set serveerde Ann-Sophie Vandermarliere haar team direct van 1-2 naar 1-9. Tot 11-16 was er geen vuiltje aan de lucht, maar door een te grote foutenlast bij de bezoekers vocht de tegenstander terug tot 15-16. Vlamvo stak een tandje bij en kwam, zonder echte drive in het spel, op geen enkel moment nog in de problemen. De opdracht is volbracht en Vlamvo komt in de volgende ronde van de beker uit tegen Beaphar Poperinge B, zeker een haalbare kaart. In de competitie krijgt Vlamvo vanaf volgende week de toppers voorgeschoteld, te beginnen met zaterdag thuis tegen Wevelgem A, de nummer vier uit de klassering.