Hemiksem-Schelle - Vlamvo A 3-0

05/10/2019

Setstanden: 25-16, 25-10, 25-18

Beloften: 0-3

Wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten. Tegen het sterk spelende en ervaren Hemiksem, nieuw in onze reeks, kon Vlamvo zelf nooit enige druk zetten. De setstanden spreken trouwens voor zich. Van bij aanvang holde Vlamvo achter de feiten aan en vond nooit een antwoord op het knap aanvalswerk langs de lijn en de listige legballen van de thuisploeg. Door de zwakke receptie en verdediging kwam er van opbouw en snel ploegspel weinig in huis en hing alles als los zand aan elkaar. Ondanks enkele opslagmissers bij de thuisploeg keek Vlamertinge al snel tegen een 23-11 achterstand aan. Met enkele goede bloks vochten de bezoekers nog enkele puntjes terug, maar het kalf was toen al verdronken. In de tweede set ging het van kwaad naar erger en Vlamvo kon op geen enkel moment een vuist maken. In de derde set herpakte Vlamvo zich eventjes en met gevechtsvolleybal konden we ons handhaven tot 17-17. Toen de thuisploeg een tandje bijstak en de bezoekers opnieuw te vaak in de fout gingen wist iedereen al snel dat hier niets te rapen zou vallen. Zaterdag om 18.30 u en om 20 u ontvangt Vlamvo in eigen zaal de West-Vlaamse nieuwkomer in de reeks Wevelgem, dat nog op zoek is naar een eerste zege. Onze speelsters zijn hun supporters op zijn minst een betere en enthousiastere prestatie verschuldigd.