Lokeren - Vlamvo A 3-2

18/01/20

Setstanden: 25-16, 16-25, 23-25, 25-23, 15-9

Beloften: 2-1

Vlamvo heeft het nieuwe jaar en de terugronde niet zo positief ingezet en verloor twee belangrijke punten tegen hekkensluiter Lokeren. Een erg zwak Vlamertinge stond in de eerste set nergens en ging vooral in het achterveld compleet onderuit. Nog een geluk dat de thuisploeg maar liefst zes opslagmissers liet noteren, zodat de setstand nog enigszins gemilderd werd. In de tweede set zagen we een totaal andere bezoekende ploeg. De organisatie in het achterveld werd bijgesteld en zowel vanaf de servicelijn als aan het net presteerde Vlamvo stukken beter. Vooral Bet Breyne en Trude Debouck zetten aanvallend een knappe prestatie neer. Voeg daarbij nog de goede services van Sara Van Exem, Hanne Moermans en Bet Breyne, en alles was aanwezig om de tegenstander meer in de fout te dwingen. Deze set werd dan ook met overtuigende cijfers gewonnen. In de derde set wisselvalligheid troef aan beide kanten van het net. Het werd dan ook een nek aan nek race tot 19-19. Met aanvallen van de ingebrachte Maartje Masschaele en een sterke opslagreeks van Hanne Moermans was het Vlamvo dat bij 20-24 een eerste setbal versierde. Het duurde tot de vierde voor de bezoekers konden uitserveren. In de vierde set zag het er aanvankelijk goed uit en Vlamvo kon maar liefst 7-13 uitlopen. Een enthousiast Lokeren vocht terug, terwijl bij Vlamvo de foutenlast, zowel in het achterveld als aan het net, aanzienlijk vergrootte. Zelfs een time-out bracht geen soelaas en bij 19-19 stonden de bordjes in evenwicht. De thuisploeg kreeg nu vleugels en kwam bij 24-21 voor het eerst op setbal. De derde was de goede. Tot 3-5 in de vijfde set kon Vlamvo nog eventjes de schijn ophouden. Daarna moesten de bezoekers de wet van de sterkste ondergaan en een goed spelend Lokeren, dat vooral in het midden sterk presteerde, ging verdiend met de zege lopen. Twee belangrijke punten werden te grabbel gegooid en Vlamvo zal zich moeten herpakken wil het volgende zaterdag thuis een goede prestatie neerzetten tegen het sterke Hemiksem-Schelle. Ons team zal alle steun kunnen gebruiken en wij roepen dan ook iedereen op om te komen supporteren!