Vlamvo B – Diksmuide B 3-1

Setstanden: 25-13, 25-20, 23-25, 25-12

Basis: Ditte Dehollander, Evyne Saeremans, Nina Bassens, Elina Delbeke, Iris Bassens, Hanna Denys, Laura Melsens (libero)

Kwamen in: Lynn Bassens, Cléo De Coninck, Rhune Bondue, Lisa Battheu

In de verzengende hitte van een sauna, die onze sporthal op zaterdag was, speelden onze meisjes een knappe partij en plaatsten zich oververdiend voor de volgende ronde van de beker tegen tweedeprovincialer Ruddervoorde. Tegen het nieuw opgestarte Diksmuide, dat nog duidelijk zijn weg aan het zoeken is bij de seniors, was Vlamvo in alle spelonderdelen de betere ploeg. De bezoekers vonden aanvankelijk geen antwoord op de zware opslagdruk en het sterk aanvallend en blokkerend werk van de thuisploeg, die vlot uitliep tot 18-5; een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede set kon Vlamvo de opslagdruk niet aanhouden, waardoor de tegenstander zich wat beter in de wedstrijd vocht. Vlamvo bleef echter het overzicht behouden, vocht voor elke bal, en kwam uiteindelijk nooit in de problemen. In de derde set was het Diksmuide dat vanop de servicelijn zwaar uithaalde. Vlamvo kende teveel problemen in het achterveld, waardoor de bezoekers nu 5-10 uitliepen. Vlamvo liet niet begaan en in een gelijk opgaande set bleef de stand tot 23-23 in evenwicht. Enkele persoonlijke foutjes deden ons de das om. Ondanks de verschroeiende hitte zetten onze jongeren in de vierde set vlot orde op zaken en, net als in de eerste set, overklaste Vlamvo een moegestreden tegenstander in alle spelonderdelen. Proficiat aan onze speelsters, die bewezen heel wat in hun mars te hebben en dit seizoen gerust wat ambities mogen koesteren.