Vlamvo B – Gits: 1-3

Vlamvo B – Gits 1-3

7/12/19
Setstanden: 15-25, 25-19, 21-25, 23-25
Verdienstelijke en spannende wedstrijd van Vlamvo B tegen Gits. Door blessureleed werden maar liefst drie jongeren uit derde provinciale ingezet. Antje Masschaele verdeelde het spel meer dan voortreffelijk. Aanvallend werden Lotte Desloovere en Lani Declerck in stelling gebracht en beiden speelden een sterke partij. Vooral Lotte Desloovere imponeerde met veel power aan het net. Nochtans begon het niet zo goed voor de thuisploeg. Tot 5-5 kon Vlamvo nog aanklampen, maar toen Gits met een sterke servicereeks in één ruk uitliep tot 5-17 was de eerste set in feite al gespeeld. Met veel opslagdruk, een gevarieerde spelverdeling en onder impuls van een goede libero Marthe Opsommer en de knap aanvallende Lani Declerck, Lotte Desloovere en Hanna Denys liep Vlamvo uit tot 9-1. Gits was voortdurend op achtervolgen aangewezen en kon de kloof niet meer dichten. In de derde set moest de thuisploeg wat gas terugnemen, kon nog aanklampen tot 5-5, maar moest daarna de rol lossen tot 12-19. Met goede services en aanvallen van Hanna Denys en Lotte Desloovere kwam Vlamvo nog terug tot 21-22, maar een opslagmisser en twee aanvallende fouten deden ons uiteindelijk de das om. In de vierde set hielden beide teams elkaar lang in evenwicht, met wisselende kansen aan beide kanten van het net. Toch was het Gits dat op het einde uitliep tot 20-23. Dankzij een goede blokkering kwam Vlamertinge nog terug tot 23-23, maar liet door twee persoonlijke fouten de unieke kans liggen om op zijn minst een puntje binnen te halen. Na heel wat mindere weken mag Vlamvo zeker terugblikken op een verdienstelijke prestatie. Ook de inbreng van onze jongeren stemt ons hoopvol voor de toekomst. Zaterdag wordt thuis om 14u en 15u30 gespeeld tegen Waregem A.