Vlamvo A – Gooik 0-3

16/11/19
Setstanden: 24-26, 21-25, 19-25
Beloften: 0-3
Na de mindere prestatie van vorige week stond dit keer wel een gedreven en enthousiast Vlamvo op het terrein. Jammer genoeg botste de thuisploeg op een jeugdig, aanvalskrachtig en technisch erg sterk Gooik, dat niet voor niets aan de leiding van de klassering staat. De bezoekers begonnen het best aan de match en liepen vlot uit tot 2-6. Op karakter en met de hulp van enkele opslagmissers bij de tegenstander beende Vlamvo bij aan 11-11. Daarna werd het een ware thriller, met wisselende kansen aan beide kanten van het net. Op een bepaald moment liep Vlamertinge zelfs 23-20 uit en lag setwinst binnen bereik. Een sterk serverend Gooik kwam gelijk, maar toch was het de thuisploeg die bij 24-23 een setbal versierde. Een fout in de verdediging en enkele moeilijk te stoppen services van Gooik deden ons uiteindelijk de das om. Een sterk blokkerend Vlamvo liep in de tweede set onmiddellijk 5-1 uit. Met een goede servicereeks en knap aanvalswerk van de bezoekers werden de bordjes bij 7-7 al in evenwicht gebracht en liep Gooik zelfs uit tot 11-16. Toch bleef Vlamvo vechten voor elke bal en bij 19-19 kon alles herbeginnen. Door teveel persoonlijke fouten daarna bij de thuisploeg kon Gooik echter vlot uitserveren. Tot 5-5 in de derde set kon Vlamvo nog gelijke tred houden, waarna een enthousiast Gooik vlot 5-10 uitliep. De thuisploeg slaagde er niet meer in de kloof te dichten en bleef de hele set op achtervolgen aangewezen. Met Gooik hebben we een sterke leider in onze reeks, maar de prestatie van ons team mag zeker hoop geven voor de volgende weken. Zondag om 12 u en 13.30 u spelen we tegen Mechelen, dat dit weekend nog won tegen Berlare en ons zo voorbijsteekt in de klassering. Willen we voeling houden met de subtop dan moet een gedreven Vlamvo in staat zijn wat puntjes te sprokkelen de komende weken.