Wie is Vlamvo?

TRADITIE

Vlamvo is een damesvolleybalclub met een lange en rijke traditie.

Vlamvo werd in de lente van 1968 opgericht. De eerste wedstrijden gingen door op de speelplaats van de lagere school in Vlamertinge.  Het groepje vriendinnen groeide aan en Vlamvo doorliep geleidelijk alle reeksen.

In 1990 eindigde Vlamvo Vlamertinge op de vierde plaats in de Ereklasse van het damesvolleybal. Na dit hoogtepunt moest de ploeg een stap terugzetten. Dankzij die goede opleiding van onze jeugdspeelsters keerde Vlamvo in het seizoen 2004-2005 op het hoogste niveau terug. Na een passage in provinciale reeksen treedt de A– ploeg in seizoen 2018-2019 terug aan op het Vlaamse niveau in 2de divisie.

SPORTIEVE FAMILIE

Vlamvo is een grote familie met passende sportieve doelstellingen voor een brede waaier van dames en meisjes uit de eigen regio. Vlamvo telt zo maar eventjes 12 jeugdploegen waarvan er 7 aantreden op provinciaal  niveau.  De 4 damesploegen van Vlamvo treden aan in o.a. 2de divisie (Vlaams), 1ste provinciale, 3de provinciale en 4de provinciale. Daarnaast is er een aanbod voor de jongste spruiten die vanaf de leeftijd van 6 jaar het beste van zichzelf kunnen geven in de bewegings– en volleybalschool. Geen enkele andere damesvolleybalclub in de Westhoek heeft een groter aanbod en behaalt betere resultaten dan Vlamvo. Ongeveer 160 meisjes/dames worden door 20 trainers/coaches begeleid. Achter de schermen staan 10-tallen vrijwilligers klaar om de club mee vorm te geven en de handen uit de mouwen te steken waar nodig.

Vlamvo is een lokale sportclub met brede ambities waar meisjes/dames graag thuis komen.